Засідання обласного методичного об’єднання викладачів географії

8 листопада 2018 року

1

Сучасна географія – це система наук. Протягом століть географія накопичувала багато різноманітних знань про нашу планету. З одного боку, вони стосуються природних об’єктів та явищ. З другого, об’єктом вивчення географічної науки є сама людина та її господарська діяльність. Тому сучасна географія це не одна наука, а ціла система природничих та суспільних наук. Якщо уявити географію у вигляді дерева, його коріння йде вглиб століть, коли відбувалося накопичення знань про Землю, які нині живлять потужний стовбур науки. Згодом стовбур роздвоївся, а гілки на кожному з його відгалужень тісно переплелися. Так виникли дві взаємопов’язані науки: фізична географія й економічна та соціальна географія, для вивчення яких необхідні нові підходи.

07 листопада 2018 року  на базі Кременецького лісотехнічного коледжу відбулося обласне методоб`єднання  викладачів географії ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Тернопільської області, який відвідала викладач циклової комісії природничих дисциплін Дворська Л.А. .

DSC 20312Семінар проходив під темою «Нові підходи до вивчення географії: думки, результати, перспективи на майбутнє». Незважаючи на те, що майже всі фахівці вважають дану проблему дуже важливою для розв’язання, особливо в контексті впровадження системи безперервної освіти та формування творчої особистості, у сучасній методичній літературі вона майже не висвітлена. Бракує посібників із використання сучасних педагогічних технологій та методів викладання географії, мала кількість дидактичних завдань, спрямованих на активізацію розумової діяльності студентів засобами географії.

4356Учасникам  методоб`єднання було проведено  екскурсію містом, адже Кременецький край багатий і щедрий на історико-архітектурні пам’ятки, має великі і славні наукові, громадсько-політичні, літературні, мистецькі та духовні традиції. Колоритна історична спадщина Кременця, вдале географічне положення, гостинність жителів краю дає можливість розвивати тут різні види туризму. Учасники засідання ознайомились з навчальною та матеріальною базою коледжу та здійснили екскурсію туристичним маршрутом: «Єврейське кладовище» - джерело «Корито» - «Кременецькі каменеломні».

Дворська Л.А..,
голова циклової комісії природничих дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook