В університеті визначено фіналістів «Пісенних баталій – 2018»

8 листопада 2018 року

     Те, що боротьба за вихід у фінал традиційного щорічного конкурсу на кращу академічну співочу групу «Пісенні баталії – 2018» буде напруженою, стало зрозуміло вже після виступу на сцені актової зали, де 7 листопада відбувався чвертьфінал та півфінал конкурсу, першої двійки команд. Ними стали, відповідно до жеребкування, проведеного напередодні, студенти факультету аграрного менеджменту і факультету конструювання та дизайну, які представили на суд журі і оцінку глядацької зали свою версію пісні «Промінь», відомої нам у виконанні групи «Мозги». Розрив в оцінках журі був лише в 1 бал, а пощастило прорватися цього разу ФАМівцям (66:65). Всього 1 бал розділив і виконання композиції «Надія є!» командою юридичного факультету, яка стала півфіналістом, та командою механіко-технологічного факультету (71:70); з перевагою в 1 бал у півфінал вирвалася і команда факультету захисту рослин, екології та біотехнологій, яка разом із командою факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, мабуть, найбільше вразила і журі, і аудиторію, адже за час підготовки до баталій академічні групи двох факультетів так здружилися, що із пісні «Чекаю. Цьом» створили спільну композицію, а ще навіть попросили оголосити їх як команду факультету захисту рослин, екології та харчових технологій (71:70).

 

 

 

     «Вінні Пух» Ярослава Костенка та його творчої команди факультету тваринництва та водних біоресурсів дещо перевершив композицію ННІ лісового і садово-паркового господарства (70:68), «Лісапєдний батальйон» команди економістів був гучнішим, і масовішим, ніж не менш пристрасне виконання команди факультету ІТ (76:68), сподівання на «Найкращий день» виправдалися у ННІ післядипломної освіти, який боровся із агробіологічним факультетом (75:69). Вкотре поспіль приємно вразила команда гуманітарно-педагогічного факультету: у списку академічної групи, яка брала участь у конкурсі, 21 студент, усі вони помістилися у «Маршрутці», пісню про яку виконували, та ще й виконували усі, чим і перемогли суперників – команду ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження (78:67).

 

     А от найважче виявилося у першому двобої командам факультету ветеринарної медицини та факультету землевпорядкування: за результатами оцінювання журі, вони отримали однакову кількість балів – 74. Довелося солістам уже без фонограми ще один раз представити виконання композиції «Де би я…», а вирішення їх долі взяв на себе голова студентської організації НУБіП Максим Паламарчук – у півфінал вийшли майбутні землевпорядники.

 

 

     Півфіналісти не заставили себе довго чекати, адже усім кортіло показати свої сили у наступному двобої, де журі оцінювало виконання українських народних пісень. Традиційне виконання відомих ліричних творів змінювалося демонстрацією народних обрядів та сучасними молодіжними інтерпретаціями, ніжність – запалом, серйозність – гумором, і ми маємо фіналістів «Пісенних баталій – 2018», які зійдуться у боротьбі за розподіл місць 15 листопада:

  • гуманітарно-педагогічний факультет;
  • факультет тваринництва і водних біоресурсів;
  • факультет післядипломної освіти;
  • факультет землевпорядкування.

     «Такого шквалу емоцій я не відчувала ще за усе своє немале творче життя, хоча було головою журі безлічі професійних творчих конкурсів», – зазначила член журі «Баталій» професор кафедри теорії та методики постановки голосу факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, відмінник народної освіти, драматична акторка, співачка Надія Можайкіна. «Спочатку трохи відчувалося, що виконання не зовсім професійне, – почала свій відгук член журі начальник відділу культури Броварської міської ради Катерина Мелікова, – але те, з яким захопленням, з яким хвилюванням і з якою енергетикою виходять на сцену команди враз перевершило професіоналізм. Це було чудово!». Лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів, викладач вокалу Київської музичної школи імені Дмитра Кабалевського, солістка проекту «Світова класика українською» Аліна Сердека зазначила, що кожен, хто виходив на сцену, – вже справжній вокаліст, бо переборов невпевненість, зрозумів, що може і вміє все, якщо захоче навчитися, а голова Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу Василь Хвостіков додав: «Бо всі групи за час підготовки до конкурсу стали справжніми командами, відчули плече і друзів, і наставників, усвідомили, що гуртом, як кажуть, і батька легше бити».

     Чекаємо усіх на святковій програмі, присвяченій міжнародному дню студента, 15 листопада о 16 годині в актовій залі навчального корпусу № 3, де і відбудуться фінальні змагання «Пісенних баталій – 2018».

Ірина Майданюк


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook