Молоді вчені НУБіП України – співорганізатори спільної платформи для спілкування наукової молоді України

7 листопада 2018 року

     У першу суботу листопада у приміщенні Hub 4.0 у самому центрі Києва відбулася перша в Україні зустріч платформи молодих вчених у сфері біотехнологічних наук.

     Організаторами цієї події були Рада молодих вчених Національної академії медичних наук України, Рада молодих вчених НАН України, Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Рада молодих вчених МОЗ України та Українська Медична Студентська Асоціація за підтримки громадської організації «Центр інновацій "Сходи в майбутнє"».
     Співорганізатором заходу від Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України та Спілки молодих вчених НУБіП України виступила доцент Марина Галат. А серед понад п’ятидесяти учасників даного заходу були також голова Ради молодих вчених факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ельвіна Старкова та голова Ради аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів Михайло Матвєєв.

     Метою зустрічі було об’єднати молодих вчених і студентів, що цікавляться наукою з різних наукових інститутів і закладів вищої освіти України задля спільного вирішення викликів у розвитку біо-тех напрямку і науки майбутнього. Основними ж завданнями новоствореної Платформи, які були поставлені на зустрічі стали: знайомство між собою представників рад молодих вчених і студентських наукових товариств різних інституцій і закладів вищої освіти України, що працюють у напрямку біо-тех/біо-наук; визначення спільних зон «розвитку» та допомоги у створенні міждисциплінарних команд із метою виконання спільних наукових проектів; створення спільної візії та принципів вирішення визначених завдань розвитку спільноти та біо-науки загалом із боку молодіжної спільноти із залученням інших “суміжних експертів”), сприяння популяризації наукових розробок в Україні та світі; формування організаційної команди для спільного вирішення визначених завдань розвитку молодих вчених у напрямку біо-тех/біо-наук та багато інших.
     Дана зустріч проходила у цікавому форматі та невимушеній атмосфері і була розділена на декілька частин. Спочатку учасники довільно розподілилися на групи і виконали квест-завдання з призами.

     Друга та третя частини зустрічі були присвячені роботам у групах, у яких відбувалося обговорення вибраних тем.

     Наприкінці зустрічі один спікер від кожної команди висловлював основні ідеї поставленої задачі.

     Зустріч була цікавою, адже даний захід став місцем обміну різними думками і знаходження вирішень проблем і викликів, із якими стикаються молоді вчені та студенти, які цікавляться біо-науками, а саме потребі покращити професійне спілкування, доступ до наукових лабораторій та оволодіння сучасними науковими і клінічними (практичними) методикам, налагодження ефективного діалогу з колегами закордоном на основі спільного професійного та наукового інтересу і для покращення володіння іноземними мовами, створення наукоємних стартапів, провадження якісних фундаментальних досліджень з точки зору молодих учених нашої країни та багато іншого.

     Дякуємо організаторам за можливість взяти участь у даному заході та маємо надію, що такі зустрічі будуть продовжувати об’єднувати представників різних наукових напрямів задля вирішення актуальних питань сьогодення.

Михайло Матвєєв та Ельвіна Старкова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook