75 років: в університеті вшанували визволителів Києва від фашистських загарбників

6 листопада 2018 року

     Студенти, викладачі і співробітники університету, школярі Голосіївського району і його мешканці принесли цього дня до університетського меморіального комплексу квіти як данину пам’яті визволителям.

     75 років тому було звільнено Київ, 270 тисяч його визволителів залишилися на дні Дніпра, а всього у тій операції полягло 600 тисяч чоловік! Цього дня ми вшановуємо тих, хто загинув захищаючи нашу землю, закладаючи основи для незалежності України. Звісно, ці солдати не думали тоді про незалежність, вони боронили свою землю, свою домівку, свою смію. Але незалежність – це насамперед свобода від чужого гніту і саме це ціною свого життя нам подарували солдати другої світової, сказав ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

     На превеликий жаль, і сьогодні на нашій землі йде війна. Багато студентів і викладачів боронили і боронять соборність України на сході, дехто віддав за це життя. І ми, як ніколи маємо усвідомлювати: патріотизм – то не святкова одежина, а щоденний труд. Кожен з нас має робити те, чого вимагає наша совість і наша пам'ять!

     Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання і військовим салютом.

 

 

Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook