Міжнародне стажування у закладах вищої освіти Чехії та Словаччини

5 листопада 2018 року

Доцент Христюк С. Б. і старший викладач кафедри англійської філології Качмарчик С. Г.  взяли участь у програмі міжнародного стажування на тему: "ЄВРОПЕЙСЬКА ОСВІТА В КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ПЕРЕДОВИЙ ДОСВІД ТА ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ". Стажування тривало протягом 21 27 жовтня.

Викладачі відвідали університети державної і приватної форм власності у м. Злин, Усті над Лабем, Дубніца над Вагом, Кошице.

Метою стажування було комплексне вивчення ефективних практик, актуальних питань освіти та науки, відповідних нормативно-правових документів, трансляція вітчизняного та зарубіжного досвіду, у цілому – підвищення професійної кваліфікації науково-педагогічних співробітників вищих навчальних закладів України.

Колеги з Чехії, Словаччини та України ділилися досвідом в організації навчального процесу та здійсненні наукової діяльності. Основну увагу було приділено питанням освітньої системи країн Євросоюзу та організації навчального процесу в європейських університетах, публікацій у наукових журналах, а також науковим проектам та грантовій діяльності в освітніх організаціях.

Учасниками стажування здійснено порівняння мети освітнього процесу в країнах пострадянського простору та країнах ЄС, акцентовано на важливості когнітивних функцій викладача в освітньому процесі. Особливу увагу учасники стажування звертали на необхідності здійснення ґрунтовних наукових досліджень та їх апробації в наукометричних виданнях та міжнародних конференціях, що має позитивно позначитися на цитуванні науковця зокрема, а також є невід’ємною складовою рейтингу ЗВО загалом.

Стажування за кордоном дозволило вивчити європейський досвід, сучасні методи викладання, провідні тенденції у вищій освіті, покращити практичні навички щодо застосування їх у навчальному процесі та дізнатися про систему навчання в Словаччині та Чехії.

За результатами стажування Качмарчик С. Г. та Христюк С. Б. отримали сертифікати, а також примірник наукового журналу «SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BALUDANSKY», у якому опублікована стаття викладачів.

 

Людмила Шанаєва-Цимбал

доцент кафедри англійської філології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook