Науковці НУБіП допомагають Національному інституту раку

6 листопада 2018 року

     На адресу ректора університету Станіслава Ніколаєнка з Національного інституту раку за підписом директора О.О. Колесника надійшов подячний лист.

    «На наше прохання вашим науково-технічним центром «Будівельна експертиза» виконано великий обсяг експертних досліджень по комплексу споруд інституту та його території. Загальна вартість цих робіт, виконаних на високому науково-технічному рівні, – 306 тисяч гривень. Завдяки цьому Національний інститут раку зможе у 2018 році закінчити будівництво корпусу поліклініки №1, розпочати будівництво корпусу поліклініки №3, ввести в експлуатацію корпуси лінійного прискорювача та патолого-анатомічний. Щиро дякуємо за науково-технічну допомогу

     Ми звернулися до безпосередніх виконавців цих робіт – працівників НТЦ «Будівельна експертиза», що працює на базі кафедри будівництва факультету конструювання та дизайну. Заслужений будівельник України, лауреат Державної премії СРСР професор Микола Ярмоленко тривалий час опікується проблемами Національного інституту раку.
     Чого тільки не обіцяли напередодні останньої виборчої кампанії Віктора Януковича: і звести комплекс споруд цього інституту, і забезпечити його безперебійну роботу, аби нація позбавилася цього прокляття – раку, говорить він. Але обіцянки так і залишилися на стадії обіцянок! А я, коли приходжу в інститут, що на вулиці Ломоносова, не можу дивитися на змарнілі дитячі обличчя у занедбаному першому корпусі! А ремонт цього корпусу – лише частина (і не найбільша) комплексу необхідних робіт.
     До речі, вартість таких досліджених значно вища, аніж згадані вище 306 тисяч гривень. Але ж проста людяність, здатність співпереживати грішми не міряються. У 2016-2017 роках НТЦ «Будівельна експертиза», яким і керує Микола Ярмоленко, активно займався експертними дослідженнями корпусів і грунту, на якому їх зведено: перевіряли стан конструкцій, арматури, бетону, цегли. І все це, аби визначити, чи їх міцність дозволяє проводити подальші будівельні роботи, чи доцільніше їх знести. До цих робіт було залучено і старшокурсників факультету конструювання та дизайну, які використовують отримані результаті при виконанні дипломних проектів.

     А колишні дипломники професора Миколи Ярмоленка практично всі працюють за набутим в університеті фахом – на будівельних об’єктах України, підкреслює його колега – в.о. завідувача кафедри будівництва Євгеній Бакулін, який теж безпосередньо причетний до експертних досліджень для Національного інституту раку.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook