НУБіП приваблює іноземців: студенти з Алжиру хочуть стати перекладачами з німецької мови

5 листопада 2018 року

     З вересня цього року до великої студентської родини гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП приєднались першокурсники, які обрали своєю спеціальністю німецьку філологію. Але студентське життя – це не тільки складання іспитів і заліків. Студентські роки – це той час у житті людини, коли відбуваються найяскравіші відкриття, а бажання рухатися вперед змушує досягати більших успіхів. Це новий етап, під час якого знаходять нових друзів, колег та знайомих. У нас сформувалась чудова команда, відмінний колектив, дружня група, серед якої є також іноземні товариші.

     Ми дуже раді, що маємо змогу навчатись поруч із представниками іншої держави, яких привабив наш університет. Це можливість розвивати свою комунікабельність та дізнаватись щось нове для себе про чужу країну та її традиції.
     У нашій підгрупі є п’ять хлопців-іноземців, яким наші дівчата – Колачова Анжеліка, Сторчак Кристина, Рибалка Дар’я, Федорова Олександра та Рурак Каріна – допомагають адаптуватися в середовищі університету. Касід Сіду, Метматі Мехді, Уфа Мунір, Ясін-Ель та Авес – хлопці з якими навчання проходить дуже повчально, цікаво й весело. Старанні та відповідальні, вони прагнуть вивчати німецьку мову з великим ентузіазмом.

     Дуже цікаво пройшла наша бесіда з Сіду та Муніром, під час якої ми дізнались, що парубки не є нашими однолітками та це не заважає нам знаходити спільну мову. А ще варто додати, що ми подолали мовний бар’єр, бо хлопці, можна сказати, поліглоти, знають мови: бербеську, арабську, англійську, іспанську, французьку, російську та вже трішки українську й німецьку. Захоплюються футболом, грали на професійному рівні. Мунір обіцяв продовжити та захищати честь університету на змаганнях з футболу. На жаль, Касід, за станом здоров’я змушений був припинити свою гру. В рідному місті, розповідають, футбол дуже ціниться. Коли йде важлива гра, то буквально всі люди припиняють працювати, а студенти та учні вчитися.

     Наші іноземні товариші люблять читати та подорожувати. Побували вже в багатьох містах України, проте в найбільшому захваті перебувають від Києва. Порівнюють з рідним Алжиром та сміються, що особливо погода «схожа». З усмішкою на обличчі діляться своїми враженнями від університету. Кажуть, викладачі тут справді хочуть навчити всього, що самі знають. Під час нашої розмови особливо відзначили викладача німецької мови – Валентина Спиридоновича Максимчука: ну, дуже до серця припав, вимогливий, розумний та досвідчений.

     Цікавим фактом є те, що в хлопців це друга освіта. За першою освітою Касід Сідужурналіст, а Мунір Уфабіолог. Та вони впевнено говорять, що після закінчення НУБіПу, а саме спеціальності «Німецька філологія (переклад)», поїдуть в Німеччину або залишаться в Україні та будуть працювати перекладачами.

Олена Бабич,
староста групи Філ18002

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook