Зустріч з Володимиром Раком - художником, старшим науковим співробітником Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» та знайомство з полотнами митця.

2 листопада 2018 року
м. Київ

                      Студенти факультету  технології харчування і якості    (1курс ,2 гр.)  мали унікальну можливість поспілкуватись з українським художником пейзажного та портретного жанрів, реставратором, науковцем Володимиром Васильовичем Раком та його виставкою творів «Ланка».

                   Презентація творчої художньої виставки автором відбулася 01.11.2018 року в Державній бібліотеці України для юнацтва.

                     Володимир Рак народився у 1948 році в селі Васильки на Полтавщині у родині військовослужбовця та вчительки.  Батьки були  художниками - аматорами. Мати – Анастасія Рак,заслужений майстер народної творчості України,лауреат Премії імені Катерини Білокур.
Особливу увагу Володимир Рак приділяє увагу сільській тематиці,яка унаочнює прагнення автора донести особливості міфологічного світу українців,важливість природного начала як основи життя,що нині пригнічене урбаністичним способом  життя. Звідси природним є глибинний звязок його творчості з традиційною народною картиною.
Володимир Рак – природжений колорист. Стилістика його живопису вирізняється насиченими, сміливими кольоровими плямами,що організовують всю площину картин та надають декоративного звучання творам; експресивні мазки передають психологічний зміст образів ( «Бабуся Христя»,1989р.; «Прощання з бабусею»,1995р.). Внутрішня свобода – провідна риса його творчості.
                 Графічні роботи автора майстерно за компоновані: побудовані на протиставленні глибоких живописних чорних плям півтонам та тонким невимушеним лініям, в застосуванні сміливого рухливого штриха, які створюють жваву енергію ритмів. (« Вулиця О.Гончара,1989р.; «Гроза насуває»,1989р.).
           Студентам зустріч та роботи  дуже сподобались,вони вдячні Володимиру Васильовичу та всім організаторам зустрічі.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook