Студенти факультету землевпорядкування відвідали оглядову екскурсію Сесійним будинком єдиного законодавчого органу країни - ВЕРХОВНУ РАДУ УКРАЇНИ!

16 жовтня 2018 року
В жовтні 2018 рокустуденти магістри 1-го року навчання  та другого курсуфакультету землевпорядкування НУБіП України, разом зі своїми кураторами Людмилою Гунько та Іриною Колгановою, відвідали оглядову екскурсію Сесійним будинком єдиного законодавчого органу країни, який було збудовано за проектом архітектора  В. Заболотного у 1939 році ‒ ВЕРХОВНУ РАДУ УКРАЇНИ.
 
           
 
Верховна Рада України ‒ парламент української держави, місце де було проголошено незалежність України. Головна споруда, де знаходиться сесійна зала, будувалася протягом 1936-1939 років. У 1948-1952 роках було добудовано північно-західну частину для службових приміщень із внутрішнім подвір’ям. Пленарні засідання народних депутатів України відбуваються у сесійній залі, загальна площа якої становить 650 мі вміщує близько 1000 місць. Кришталева люстра сесійної зали Верховної Ради України важить 4 тонни, що дорівнює масі чотирьох середньостатистичних легкових автомобілів.
 
 
 
 
Навіть, першу систему кондиціювання повітря було встановлено в будинку Верховної Ради України в 1957 році. На той час це було технічне ноу-хау – перший кондиціонер в Україні.
Під час екскурсії студенти пригадали основні засади діяльності єдиного законодавчого органу України, його структуру, основні завдання та повноваження. Значну увагу було приділено історії будівлі українського парламенту, сесійній та конференц-залі, кулуарам Верховної Ради. Будинок приваблює своєю красою та архітектурою, але потрапити туди нелегко: кожен коридор знаходиться під наглядом охоронців, а біля головного входу стоять металошукачі.
У просторих та світлих кімнатах наявна атмосфера офіційності, адже саме тут відбуваються найважливіші наради та збори, які надалі вирішують долі мільйонів людей. Народні депутати тут обговорюють важливі питання фракціями, групами, партіями, дають інтерв’ю, брифінги, прес-конференції, приймаючи доленосні рішення.
 
       
 
Також ми мали змогу на власні очі побачити національну реліквію Прапор Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, завітати на балкон сесійної зали, в якій ухвалюються закони України, а також оглянути колекцію експонатів, що безпосередньо пов’язані з набуттям Україною незалежності.
Кожен з нас зміг сфотографуватися у конференц-залі та біля картини О. Кулакова «Державотворення», яка зображує алегорію створення держави Україна. В основі сюжету картини ‒ події 24 серпня 1991 року. Того історичного дня 350 депутатів проголосували за незалежність України, після чого сесійної зали внесли Державний Прапор.
Це була дуже цікава та водночас пізнавальна екскурсія, адже, сесійний будинок Верховної Ради є не тільки важливим осередком політичного життя країни, а й величною архітектурною пам’яткою нашої столиці.
 
 

Т. Кравчук,

студентка факультету землевпорядкування НУБіП України 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook