Майбутні гуманітарії познайомилися з факультетом та університетом

2 листопада 2018 року

     «Primus inter pares ‒ перший серед рівних», ‒ саме такими словами декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук зустрів майбутніх абітурієнтів ‒ випускників шкіл, гімназій, ліцеїв м. Києва, Київської, Чернігівської, Одеської, Полтавської та інших областей.

     Василь Дмитрович розлого розповів про спеціальності факультету, акцентуючи на перевагах кожної: «Міжнародні відносини», «Журналістика», «Філологія (англійська, німецька)», «Соціальна робота», «Професійна освіта», «Психологія».

     Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук закцентував на тому, що студенти нашого університету мають унікальні можливості й вивчення іноземних мов, адже в структурі факультету п’ять філологічних кафедр і три центри, де в поза аудиторний час можна формувати уміння та вдосконалювати свої іншомовні навички, ‒ «Центр вивчення іноземних мов», «Центр полоністики», «Центр франкофонної освіти і культури» та багато інших вважливих для майбутніх студентів аспектів. Мають студенти й сприятливі умови для розвитку своїх творчих і спортивних здібностей.

     Проректор з навчальної і виховної роботи академік Сергій Кваша привітав майбутніх гуманітаріїв, наголосивши, що факультет один із провідних, він ‒ потужний, розвивається. Факультет, зазначив проректор Сергій Кваша, багато робить для того, щоб студенти і факультету, й університету могли вільно спілкуватися англійською та іншими іноземними мовами, що робить наших випускників конкурентоздатними. А спеціальність «Журналістика» має унікальну медіалабораторію із професійним студійним обладнанням.

     Захопив абітурієнтів своєю розповіддю про можливість безкоштовного стажування у Польщі, Німеччині, Китаї, отримання подвійного диплому та переваги навчання за кордоном Валентин Савченко, голова студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету. Він поділився цікавинками про свій студентський шлях і наголосив: «Будьте певні, деканат, завідувачі кафедр вас завжди підтримають і прийдуть на допомогу в скрутній ситуації». Також Валентин розповів про багато цікавих заходів, які проводять в університеті. Це, зокрема, «Пісенні баталії», «Голосіївська весна», «Міс і Містер НУБіП України», «Студентська республіка», «Дебют першокурсника».

     Згодом учні шкіл зустрілися з ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіславом Ніколаєнком. Ректор розповів про славну і величну історію університету, його здобутки та визначне місце серед інших університетів України.
     Відео про навчання, відпочинок, можливості, яке підготували та відзняли студенти, зацікавило гостей. Але найбільше додала ентузіазму концертна програма, яку організувала кафедра культурології. Студенти ‒ учасники творчих колективів своїми співами та танцями запалили серце кожного із присутніх і залишили приємне враження в душах абітурієнтів.

     Ось як відгукувалися майбутні абітурієнти про своє перше знайомство з університетом:

Юрій Юрченко (Деснянський НВК): «Перші враження про університет досить позитивні. Розкішні корпуси, привітна атмосфера. Я поки точно не визначився зі спеціальністю і обираю між журналістикою та філологією.
Малюга Олександр (Здорівський НВК): «Із дитинства мріяв стати журналістом, а побачивши діяльність студентів спеціальності «журналістика» в НУБіП України, на всі сто відсотків переконався у точності свого вибору. Хочу так само брати інтерв’ю та писати цікаві статті».
Москаленко Богдан (Іванковичівський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ‒ ДНЗ»): НУБіП вражає своїми розмірами та гостинністю. Соціальний працівник – моє покликання. Вступатиму саме на цю спеціальність».

 

     Після завершення концертної програми, учнів шкіл гостинно зустрічали випускові кафедри факультету, де за чаєм та солодощами мали змогу ще раз спрезентувати спеціальність, якою зацікавилась учнівська молодь.

     Щиро сподіваємось, що ця зустріч не остання! І в наступному році знайомі обличчя поповнять студенство гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.


Харчук Діана та Приходько Іванна,
студентки гуманітарно-педагогічного факультету
спеціальності «Журналістика» 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook