Відбулись постерні презентації результатів досліджень магістрів юридичного факультету

1 листопада 2018 року

     29 жовтня 2018 року на юридичному факультеті відбулася студентська наукова конференція у форматі постерних презентацій, де заслухано результати досліджень магістерських проектів. Розпочали конференцію декан юридичного факультету Олена Яра та заступник декана Олена Улютіна. Вони зазначили, що магістерське дослідження є обов’язковим елементом професійної підготовки майбутніх фахівців у магістратурі.

     Майбутні юристи і викладачі юридичного факультету долучилися до жвавої наукової дискусії з обговорення актуальних проблем юридичної науки.
    Студенти дуже відповідально віднеслися до підготовки постерів та проявили творчий підхід. Кожна із представлених робіт має свій індивідуальний характер та актуальність, чітку структуру та порівняльний аналіз із застосуванням чинного законодавства. Постери були представлені у навчальному корпусі № 6.

     Особливо зацікавила робота Вериківської Аліни (науковий керівник к.ю.н., доцент Є. Шульга) на тему «Міжнародно-правове регулювання боротьби з відмиванням брудних грошей». Студентка відзначила, що наразі світове співтовариство ставиться небайдуже до даної проблеми. Важлива роль в даному питанні належить Міжнародній комісії з боротьби проти відмивання грошей (ФАТФ), діяльність якої спрямована на розробку основ протидії відмиванню грошей і сприяння політиці держав щодо боротьби з відмиванням грошей. Також було підкреслено, що боротьба із феноменом «відмивання грошей» потребує об’єднання зусиль як на регіональному, так і на універсальному рівнях, а також створення реально функціонуючих підрозділів фінансової розвідки в Україні, що сприятиме входженню нашої держави в систему інституцій по боротьбі з «брудними» грошами.

     Цікавою є робота Фещенка Богдана (науковий керівник д.ю.н., проф. В. Єрмоленко) на тему «Правове регулювання заборони і відчуження земель сільськогосподарського призначення». Ця тема стала досить актуальною, оскільки Україна знаходиться за крок до відкритого ринку земель. Було досліджено не лише теоретичні, а й практичні аспекти даного питання.

     Студенткою Гайдучик Анною (науковий керівник д.ю.н., проф. В. Єрмоленко) була підготовлена робота «Сучасні особливості забезпечення продовольчої безпеки в Україні». Актуальність цієї теми полягає в тому, що в реаліях сьогодення чітко розставлені пріоритети щодо задоволення потреб людства харчовими продуктами потрібної кількості та належної якості. Цікавою є думка з приводу заборони широкого використання в харчовій промисловості «пальмової олії» та трансгенної продукції, які несуть згубний вплив на організм людини. Виходом є повернення до продукування органічної продукції.

     Олійник Юлія (науковий керівник к.ю.н., доц. М. Дейнега) представила роботу на тему «Правова охорона клімату». У зв’язку з констатацією зміни клімату та глобального потепління у цілому, клімат стає об’єктом правової охорони. Відзначено, що забезпечення адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері зміни клімату є невід’ємною складовою зобов’язань України, що випливають з ратифікованої Рамкової Конвенції ООН про зміни клімату та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

     Студентка Ткаченко Юлія (науковий керівник д.ю.н., доц. О. Гафурова) презентувала роботу на тему «Аграрно-договірне регулювання ринку зерна України». У роботі досліджуються проблемні питання щодо регулювання аграрно-договірних відносин на ринку зерна, а також проведено класифікацію окремих видів договорів, які функціонують на зерновому ринку.

     Шутка Андрій представив роботу на тему «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві» (науковий керівник к.ю.н., доцент О. Яра). Актуальність теми полягає у наступному. Відсутність у законодавстві України вичерпного переліку правоохоронних органів ускладнює застосування тих норм кримінального закону, в яких описуються посягання на працівників цих органів. Пропонується у спеціальному законі вказати вичерпний перелік таких осіб.

     Студентом Петренко Богданом (науковий керівник д.ю.н., доц. І. Гиренко) підготовлена робота «Міжнародно-правове забезпечення екологічної безпеки». Для досягнення завдань забезпечення екологічної безпеки повинні бути об’єднані зусилля всіх держав, оскільки жодна з них не в змозі досягти бажаного рівня навколишнього середовища в силу взаємозалежності і глобалізації сучасного світу.

     Студент Стецюк Дмитро (науковий керівник к.ю.н., доц. І. Горіславська) презентував роботу на тему «Договір перевезення в умовах гармонізації законодавства України та ЄС». Актуальність теми полягає у тому, що наразі великий масив законодавства ЄС щодо регулювання договору перевезення не імплементовано законодавством України, що створює певні труднощі при міжнародних перевезеннях.

     Результати досліджень в рамках підготовки магістерських робіт представили 25 студентів-магістрів 2 року навчання. Заступник декана Олена Улютіна наголосила на тому, що дана конференція націлена на підготовку до процедури захисту магістерських проектів, дозволяє завчасно виявити окремі недоліки в роботі та внести відповідні правки. Отже, залишається побажати майбутнім магістрам вдалого попереднього захисту на кафедрах та основного захисту перед ЕК їхніх магістерських робіт.

Олена Улютіна
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook