Постерна конференція магістрів механіко-технологічного факультету – фінішна пряма до захисту випускних робіт

31 жовтня 2018 року

   75 студентів магістратури 2-го року навчання механіко-технологічного факультету, спеціальностей «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт», представили результати своїх досліджень на фінальному етапі підготовки магістерських робіт до захисту в рамках постерної конференції, яка пройшла 30 жовтня 2018 року в аудиторії 202 навчального корпусу 11.

     Оцінку якості доповідей та рівень наукової та професійної підготовки магістрів проводила комісія у складі декана механіко-технологічного факультету Ярослава Михайловича, заступників декана з навчальної та виховної роботи Ігоря Сівака та Людмили Тітової, доцента кафедри тракторів автомобілів та біоенергосистем Олександра Лавріненка, а також завідувача кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Петра Овчара.

     Доповіді студентів були присвячені питанням вдосконалення сучасних технологій збирання та вирощування сільськогосподарських культур, розробки сучасних технічних засобів для виробництва біопалива, проектуванню новітніх технологічних ліній виробництва продукції рослинництва, логістичного забезпечення та оптимізації транспортних мереж України і Європи, розробки програм для керування механізованими процесами на тваринницьких і ремонтних підприємствах. Сама конференція носила формат діалогу між доповідачем комісією та студентами, що надавало їй дискусійного характеру із активною полемікою всіх учасників дійства.

 

    Варто звернути увагу на те, що багато представлених магістерських робіт мають практичну цінність для сучасного розвитку агропромислового комплексу нашої держави, результати наукових досліджень яких можна реалізувати на провідних аграрних та транспортних підприємствах України. Серед таких напрацювань слід відзначити роботи Сергія Гриценка з обґрунтуванням параметрів і режимів роботи жатки зернозбирального комбайна з подвійним зрізом зернових культур, Сергія Аврамчука з висвітленням технологічних і конструктивних параметрів нової пружної підвіски корпусу плуга, Євгенія Осадчого з дослідженням ефективності пасажирських перевезень, Іванни Бовконюк із результатами удосконалення організації руху автомобільного транспорту, Андрія Давиденка з обґрунтуванням процесу очистки відпрацьованих газів дизельного двигуна методом каталітичної нейтралізації.

 

     Підводячи підсумки конференції комісія зазначила, що у 2018 році – диплом переможця І ступеня на VII фестивалі студентських наук 2018 отримав гурток «Обґрунтування методів діагностування і прогнозування технічного стану машин», старостою якого є студент магістратури 2 року навчання, спеціальності «Автомобільний транспорт» Павло Василишин.

     Отже, залишається побажати майбутнім магістрам вдалого попереднього захисту представлених магістерських робіт на кафедрах та основному захисті перед екзаменаційною комісією.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook