Передові стандарти переробки продукції рослинництва: виїзне заняття до ПрАТ «Оболонь»

27 жовтня 2018 року

     З метою збагачення новітніми технологіями кінцевої переробки зерна – викладач кафедри загальної хімії Жила Роман при підримці керівництва агробіологічного факультету і ПрАТ «Оболонь» провів виїзне заняття по виробництву безалкогольних і слабкоалкогольних напоїв для студентів 2 групи агрономів 3 курсу навчання.

     Це заняття на заводі «Оболонь» провела екскурсовод-технолог Можчиль Олена, що розпочалося з демонстраційного залу, де екскурсантів ознайомили з відеоматеріалом про підприємство і його дочірні філії.

     Історія компанії веде свій початок із 1974 року, коли розпочалося будівництво Київського пивзаводу № 3. Місцем для будівництва нового заводу було обрано київський район Оболонь. Цей вибір визначався наявністю великих запасів мʼякої та чистої води.

     Студентам було цікаво довідатися, що ПрАТ «Оболонь» є найбільш потужнім нацiональним виробником пива в Українi зi стовiдсотковим українським капiталом. Ринками збуту продукції корпорації є 52 країни світу.

    Під час екскурсії студенти на власні очі побачили підготовку зерна і хмілю, як готують солод і варку сусла за допомогою сучасного автоматизованого обладнання. Готове сусло по охолоджувальних трубах перекачується в бродильні танки ємністю 30-60 тисяч літрів. Там відбувається безпосереднє бродіння сусла і перетворення його на пиво. Після закінчення бродіння відбувається пастеризація, фільтрація і розлив пива.

     Загалом завод «Оболонь» має чотири цехи розливу, які було продемонстровано екскурсантам. Цехи є повністю автоматизованими, а їх потужність досягає 110 тисяч пляшок на годину. Студенти із захопленням спостерігали, як з непримітної преформи видуваються пластикові пляшки, переганяються на розлив, а потім – на етикетування. Причому на кожному з цих етапів відбувається відбракування продукції.

     Наприкінці виїзного заняття студенти мали змогу поставити запитання екскурсоводу щодо особливостей переробки і підготовки всіх етапів виробництва пива «від лану до столу», на які отримали змістовні та дотепні відповіді. На завершення зустрічі кожного студента чекав приємний бонус: по пляшці прохолоджуючих "Живчика", "Кола нова" і сувенірного бокалу.

     Щиро дякуємо керівництву ПрАТ «Оболонь», а саме: генеральному директору Ігорю Булаху та екскурсоводу Олені Можчиль – за можливість поринути у захоплюючу подорож найбільшою броварнею Європи.


Роман Жила,
старший викладач кафедри загальної хімії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook