Мов поганих не існує...

23 жовтня 2018 року
НУБіП України

«Коли українці скаржаться на те, що їм важко вивчити українську мову, хочу запропонувати приклад україно-англійського шлюбу, де вільно й комфортно спілкуються українською і англійською, але здебільшого все ж таки українською мовою, бо «мамі так зручно», розповідає моя студентка Анна Томсон», — розповідає Вероніка Чекалюк.
Сьогодні ми вивчали етикет — Аня запропонувала Kingdom of Scotland. Презентувала Англію і Шотландію — свою батьківщину. Повідала цікаві факти про Україну та Единбург — осередок шотландського просвітництва 18 століття, яке перетворило Шотландію у потужну торгову, інтелектуальну та промислову країну. Розповіла традиції родини та неймовірний мікс культур сьогодні. З 1993 року батько Анна пан Томсон живе в Україні, має бізнес і спілкується українською, яку вивчив за рік.

Шотландія знаменита своїм національним чоловічим одягом — кілтом, який має безліч забарвлень (тартанів). Анна має герб і титул баронеси, принесла родинний кілт. Батько Анни вивчив українську мову за 1 рік, бо мав парі з учителькою і виграв.

Плекайте рідне слово, вивчайте рідну та іноземні мови. «Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя», - говорив Вольтер.

доцент кафедри журналістики
та мовної комунікації Вероніка Чекалюк

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook