Вчені-лісівники діляться досвідом з лісівниками-практиками Чернігівщини

22 жовтня 2018 року

     Проблеми ведення сталого лісового господарства в умовах кліматичних змін та зростаючих антропогенних чинників хвилюють науковців і практиків у цілому світі. Не є винятком і Україна. Саме в такому ключі пройшов черговий науковий семінар, спланований ННІ післядипломної освіти НУБіП України і реалізований науковцями ННІ лісового і садово-паркового господарства для лісівників Чернігівщини.

     Ошатна зала засідань Чернігівської обласної ради 17 жовтня 2018 р. радо зустріла 115 виробничників – від лісничих до директорів державних лісогосподарських підприємств Сіверського краю, до яких з доповідями про актуальні проблеми ведення сталого лісового господарства та шляхи їх вирішення приїхали з НУБіП України Петро Лакида, директор ННІ ЛіСПГ, Віктор Маурер, завідувач кафедри відтворення лісів і лісових меліорацій, Юрій Марчук, в.о. завідувача кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції та Павло Кравець, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту. Інституційна розбудова лісової галузі в умовах молодої незалежної України (Ю. Марчук), адаптивне відтворення лісів (В. Маурер), лісова сертифікація (П. Кравець) і, звісно, кадрова політика в галузі та можливості її реалізації в НУБіП України (П. Лакида) – основні тематики доповідей.

     Запитання, розмови та дискусії, які прозвучали під час семінару, дозволили учасникам семінару сформулювати основні орієнтири ведення лісового господарства, підтримки соціуму в не простих економічних та екологічних умовах розвитку держави. Пролунали і конкретні пропозиції щодо майбутніх зустрічей з уст директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця та інших учасників семінару.

Петро Лакида,
директор ННІ лісового і садово-паркового господарства

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook