Продовжуємо співпрацю з Німецько-українським аграрним демонстраційним та навчальним центром

22 жовтня 2018 року

     Німецько-український аграрний демонстраційний та навчальний центр провів черговий навчально-виробничий семінар «Аналіз стану озимих культур». До участі у ньому вже традиційно були запрошені і студенти агробіологічного факультету нашого університету. Це вже третя зустріч на цю тему і слід сказати, що цікавість серед студентства за цей час суттєво зросла: семінар відвідали майже півсотні бакалаврів і магістрів.

   Попередні семінари було проведено навесні, коли рослини відновлюють вегетацію після перезимівлі та у червні: перед збиранням врожаю. Фахівці знають, що кожен з цих періодів надзвичайно важливий для оцінки стану культур та панування майбутнього врожаю.
     Референтами заходу виступили експерт у галузі рослинництва та консультант з вирощування сільськогосподарських культур Німеччини Петер Хьорпер Цікавим і корисним було насамперед те, що семінари проводяться безпосередньо у полі, а спілкування проходить у формі дискусії.

     Основними питаннями, які розглядалися були стан розвитку озимих культур, недоліки у посівах та їх можливі причини (грунтові умови, пошкодження шкідниками і хворобами, недоліки під час обробітку грунту, внесення добрив та засобів захисту рослин), розпізнання хвороб та бур’янів (і планування заходів їх знешкодження), оцінка результатів бонітування, планування заходів догляду за культурою, попередня оцінка врожайності культур.

     Студенти отримали ґрунтовний практичний досвід, мали можливість оцінити переваги європейських та вітчизняних технологій вирощування озимих культур, брали активну участь у дослідженнях та разом з фахівцями аналізували отримані результати. У процесі роботи у них виникало безліч запитань, на які вони отримали вичерпні відповіді.

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з практичної підготовки студентів 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook