Науковці факультету землевпорядкування НУБіП – учасники Міжнародного наукового симпозіуму «Сучасні сільськогосподарські - досягнення і перспективи» (Молдова)

21 жовтня 2018 року
факультет землевпорядкування

    З 4 по 6 жовтня 2018 року в UASM пройшов Міжнародний науковий симпозіум «Сучасні сільськогосподарські - досягнення і перспективи»  присвячений 85-річчю заснування Державного аграрного університету Молдови. 

         

Участь у симпозіумі взяли делегації з Німеччини, Болгарії, Словаччини, Румунії, Польщі, України. Серед учасників були представники аграрних університетів СНД (Росія, Казахстан, Узбекистан, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Таджикистан), за участю яких відбулася робоча зустріч Ради ректорів. Обговорення були зосереджені на питаннях та напрямках розвитку світового виноградарства.
Ректор Державного аграрного університету Молдови Лівіу Волконович у своєму вітальному слові звернув увагу на головні досягнення університету. У 1995 році університет, перший серед університетів Молдови, став членом Асоціації європейських університетів. У 2013 році, за визначні досягнення в розвитку вищої освіти, значний внесок в підготовку фахівців вищої кваліфікації і плідну науково-методичну роботу, Державний аграрний університет Молдови нагороджений «Орденом Республіки».
До привітань  з 85- річчям Державного аграрного університету Молдови, приєднався Сергій Волков, ректор Державного університету із землеустрою - першого спеціалізованого вищого навчального закладу, що займався підготовкою фахівців в галузі землеустрою, земельного кадастру, а також геодезистів на теренах колишнього СРСР.
 
 
Після пленарного засідання конференція розділилась на окремі секції, де відбулися презентації наукових робіт, як представників Державного аграрного університету Молдови, так і закордонних гостей.
Факультет землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України на симпозіумі представляли доцент кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько, завідувач Навчально-науково-виробничого центру "Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин" Людмила Кольоса, аспірант Юлія Мороз, магістр Наталія Задорожня.
 
 
Представники факультету землевпорядкування НУБіП України приймали участь у секційному засіданні «Організація земель та землекористування в сучасних умовах». Людмила Гунько та Юлія Мороз підняли питання щодо особливостей організації території об’єктів важливого природоохоронного значення. Людмила Кольоса охарактеризувала орендне сільськогосподарське землекористування України в умовах ринкових відносин. Магістр Задорожня Наталія висвітлила питання розробки містобудівної документації для розміщення об’єктів альтернативних джерел енергії.
 
 
Також виступали делегати від університетів інших країн. Зокрема, Польщу представляли Крістіна Куровска та Сезарій Ковальчик, які охарактеризували параметри та показники сталого розвитку сільських територій на прикладі Північно-Східної Польщі. Із доповіддю від Білоруської державної сільськогосподарської академії виступила доцент Світлана Комлева, яка висвітлила питання землевпорядкування сільськогосподарських організацій в умовах радіоактивного забруднення територій. Від Львівського національного аграрного університету виступила Наталія Стойко з доповіддю про перспективи використання деградованих і малопродуктивних сільськогосподарських земель. Учасники різних країн мали змогу поділитись досвідом один з одним та обговорити актуальні проблеми.
За результатами заходу делегатам вручили сертифікати про участь у Міжнародному науковому симпозіумі «Сучасні сільськогосподарські - досягнення і перспективи».
 
 
Також для учасників симпозіума була організована культурна програма. Гості мали змогу побувати в Театрі опери й балету, відвідати музей університету, Велику площу Національної асамблеї. Та ознайомитись з колоритом культури Молдови на Національному дні вина. 
 
 
Крім того, делегати факультету землевпорядкування мали змогу поспілкуватися з представниками аграрних університетів інших країн та запросили прийняти участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Грошова оцінка земель в Україні: здобутки, проблеми, перспективи», що проходитиме 8-9 листопада на базі факультету землевпорядкування НУБіП України, мета якої напрацювання пропозицій щодо удосконалення регулювання землеоціночної діяльності.
Фахівці факультету землевпорядкування повернулися з новим досвідом та знаннями, які мають намір впроваджувати в життя в стінах рідного університету, з позитивними враженнями від професійного та особистого спілкування, а також з відчуттям вдячності за можливість розвитку та вдосконалення власних знань.
 
Юлія Мороз,
фахівець 1 категорії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook