Гран-прі фестивалю «Пісня буде поміж нас» – у Данила Карачевського

18 жовтня 2018 року

     Минулого тижня У Вижницькому районному будинку народної творчості та дозвілля в рамках реалізації Регіональної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки проходив відкритий фестиваль української естрадної пісні «Пісня буде поміж нас» імені Назарія Яремчука.
     На Вижниччину завітали конкурсанти з різних куточків України, у їх число був запрошений учасник студії академічного, естрадного і джазового співу під керівництвом професора кафедри культурології Наталії Шелепницької Данило Карачевський.

     Відкрив фестиваль, вітаючи артистів та гостей, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, студенти факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича подарували учасникам власноруч зроблені ляльки-мотанки, затишну атмосферу в залі створили «Назарові пісні» у виконанні ВІА «Смерічка», а також вистава Вижницького народного аматорського театру «Камінна душа».

    Дні фестивалю стали великим святом естрадного мистецтва і даниною пам’яті Назарію Яремчуку, адже програмою були передбачені вечір пам’яті народного артиста України Назарія Яремчука, концерти-зустрічі з українськими естрадними співаками сучасності, в тому числі дітьми Назарія – Марією Яремчук, Дмитром та Назарієм Яремчуками, години спілкування глядачів з учасниками фестивалю та членами журі у музеї-садибі Н. Яремчука, в горах (біля Назарового джерела), майстер-класи естрадного співу, концерти учасників фестивалю та членів журі у населених пунктах Вижницького району.

     Та основне – це конкурсна програма, адже саме за визнанням своїх талантів і за вердиктом журі їхали ті, хто брав у ній участь. І нам знову приємно повідомити університетську громаду, що Данило Карачевський таке визнання отримав: в його мистецькому арсеналі – Гран-прі фестивалю.

     А на гала-концерті фестивалю Данилове виконання глядацька зала зустрічала стоячи!

     Сам Данило у захопленні від фестивалю: «Це, мабуть, найкращий фестиваль у моєму житті. Ці емоції, ці переживання не можна передати словами. Здавалося, більше ніде так не будуть зустрічати і дарувати тепло, як тут. Від усього серця хочу подякувати організаторам фестивалю, всім членам журі за любов, досвід і життєві поради. І ще одне, на чому хочу наголосити: ми не повинні забувати нашу культуру. Пісні Назарія Яремчука жили, живуть і будуть жити в наших серцях!».

Вітаємо переможця!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook