Знакові події трагічного минулого: тематична екскурсія до Дня Українського козацтва та річниці Революції Гідності

12 жовтня 2018 року

     Студенти-журналісти гуманітарно-педагогічного факультету розпочали серію тематичних екскурсій історичними місцями Києва, присвячених Дню Українського козацтва та річниці Революції Гідності. Ці розвідки допоможуть молоді дослідити зв’язки між подіями далекого минулого та сучасності, збагнути передумови драматичних подій, що розвиваються нині в нашій державі.

     Під час першої із запланованих екскурсій студенти під керівництвом доцента кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніки Чекалюк вшанували пам’ять патріотів, які віддали своє життя за єдність України під час Революції Гідності, відвідали Михайлівський золотоверхий собор.

     Студенти також завітали до Бутіка-музею козацького одягу «Отаман», засновник якого І. Слободяник розповів про те, як важливо зберігати елементи традиційного одягу в сучасному вбранні: «Ми досліджували історію питання по музеях та приватних колекціях, спілкувалися з науковцями та знавцями Козаччини. Результатом маємо одяг та аксесуари, які підкреслюють характер, що сотні років висікався вогнем і мечем. Це речі козацької старшини, які актуальні сьогодні. Це вбрання, яке поєднало в собі основні елементи національного костюму та сучасні тренди».

     Сповнений вражень день завершили дружньою вечерею в піцерії «Ветерано», де засновник Л. Остальцев провів міні-екскурсію для майбутніх журналістів.

Вероніка Чекалюк,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook