International scientific symposium “Perspectives of sustainable rural development in the context of the new economic challenges”

8 жовтня 2018 року

4-6 жовтня в Державному аграрному університеті Молдови пройшов International scientific symposium “Perspectives of sustainable rural development in the context of the new economic challenges” з нагоди 85-річчя заснування університету, який є єдиним аграрним закладом в країні.
Учасниками були офіційні делегації із 12 країни світу (Німеччини, Болгарії, Словаччини, Румунії, Польщі, України, Ірану, Білорусії, Росії, Казахстану, Таджикистану, Азербайджану).

 
 
 
 

З вітальним словом виступив ректор Державного аграрного університету Молдови Лівіу Волконович. Він зазначив, що свою історію університет відраховує з 1933 року, коли в Кишиневі на базі Ясського університету був утворений Факультет сільськогосподарських наук, з 1938 року - Агрономічний факультет. Після приєднання Бессарабії до СРСР на базі факультету був організований Кишинівський сільськогосподарський інститут. У 1944 р інститут відновив свою роботу на базі Сорокського сільськогосподарського технікуму і в тому ж році переведений в Кишинів. У 1991 році інститут перетворений в Державний аграрний університет Молдови. У 1995 році він першим серед молдавських вузів став членом Асоціації європейських університетів.
Сучасний університет включає 8 факультетів, де проходить навчання по 23 спеціальностях. В університеті викладають 1 академік і 4 члени-кореспонденти АН Молдови та 15 академіків інших зарубіжних академій, 30 професорів, докторів хабілітат і більше 160 докторів наук, доцентів, а вчиться тут понад 6 тисяч студентів.

 
 
   
 

     До вітальних слів було запрошено відомих випускників університету: Авігдор Ліберман, Снегур Мірча Іванович, Сангелі Андрій Миколайович, Лазер Валеріу, Іон Сула.
    Національний університет біоресурсів і природокористування України був представлений делегацією у складі завідувача кафедри фінансів д.е.н., професора Надія Давиденко, к.е.н., доцентів Юлія Негоди, Олена Лемішко, Галина Скрипник, Зоя Тітенко.
   З вітальним словом від університету та на пленарному засіданні виступила д.е.н., професор Надія Давиденко. В своєму виступі вона підняла питання щодо фінансового забезпечення аграрного сектору економіки України. На секційному засіданні виступила Юлія Негода, яка охарактеризувала сучасний стан децентралізації в Україні.

 
 
   
 

Доцент Олена Лемішко  висвітлила питання амортизаційної політики, як стратегічного напряму самофінансування аграрних підприємств. У своєму виступі доцент Галина Скрипник  висвітлила питання лізингових операцій в аграрному секторі економіки України. Асистент Зоя Тітенко в своєму виступі проаналізувала роль фінансових посередників в розвитку фінансового ринку України.

 
Доцент, к.е.н. Аліна Буряк
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook