Студенти НУБіП України долучилися до проекту «Чисте місто»

5 жовтня 2018 року

     Одна із найбільш гострих проблем сьогодення є забруднення навколишнього природного середовища твердими побутовими відходами. Така проблема виникла разом із появою людини. І відповідно до проекту «Чисте місто» щодо проведення заходів з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану у м. Києві студенти нашого університету не могли залишитись байдужими та долучились до прибирання територій НПП «Голосіївський», прилеглих до НУБіП України.

 

 

 

     І сьогодні уже з 11 години ранку наше студентство розпочало активну роботу по прибиранню вулиць Блакитного та Генерала Родимцева. П’ятдесят небайдужих представників студентських організацій факультетів і ННІ та студентських рад гуртожитків, на чолі з Анною Хижняк, начальником відділу виховної роботи і студентських справ та новообраним головою студентської організації університету – Максимом Паламарчуком, знайшли креативний спосіб зробити прибирання веселим та оригінальним. Як саме? У таких прохолодний осінній ранок вони здогадалися взяти з собою портативну аудіо колонку, на якій увесь час лунали улюблені та знані всіма хіти різних епох.

 

 

     — Такі суботники необхідно проводити частіше, адже, саме вони звертають увагу людей на екологічну ситуацію, яка склалася у наш час, – говорить голова студентської організації юридичного факультету, Євгенія Дошка.
     — Усім подобається жити в чистоті, але слідкувати за собою, викидати сміття у сміттєві баки більшість не хоче. Сьогодні нас було, близько 50 чоловік, яким небайдуже, яким є місто, в якому ми живемо. Ми знову побачили як багато сміття люди кидають просто на землю, хоча поруч є смітники, – каже Ярослав Костенко, заступник голови студентської організації факультету тваринництва та водних біоресурсів.
     — Подібні заходи є необхідними, вони, немов тимчасово реанімують наші узбіччя та парки. Але ж ми всі розуміємо, що протримається така чистота не довше двох тижнів. І саме У цьому вся проблема. Люди не слідкують за собою, своїми товаришами, друзями…і забувають те найголовніше, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, – розповідає Анна Хижняк, начальник відділу виховної роботи і студентських справ.

    Ми сподіваємось, що робота, яка була проведена сьогодні стане прикладом для інших студентів, що чистота, до якої всі прагнуть буде підтримуватись постійно і кожен, хто, має якийсь папірець, склянку, пляшку тощо, викине її у смітних, а не під ноги. Усі прагнуть до Європи, тож не забувайте, що Європа починається з кожного, і для того, щоб покращити умови життя сьогодні потрібно, перш за все, слідкувати за собою.

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи і студентських справ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook