Нарада з планування: першочергові завдання – підготовка до зимового періоду, забезпечення навчального процесу

1 жовтня 2018 року

     У перший день жовтня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка пройшла традиційна нарада з планування на поточний місяць.

     Про план з навчальної, методичної та виховної роботи доповіла начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Завдання номер один – розпочати роботу безоплатних курсів для першокурсників з фундаментальних дисциплін. Мова йшла і про Дні відкритих дверей: пропоновані дати – 25 жовтня (для випускників технікумів і коледжів), 1 листопада (для випускників шкіл), а також про організацію проведення традиційної олімпіади для вступників, підготовку щорічної звітності з обліку чисельності студентів та НПП. Ще одним важливим завданням є підготовка і затвердження вченою радою університету і подання в МОН акредитаційних справ підготовки магістрів з освітніми програмами.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко спинився на науковій роботі. Зокрема, на проведенні Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт: потрібно враховувати, що перший його тур припадатиме на зимову сесію. Йшлося також про прийом до аспірантури та докторантури, стан справ у навчально-дослідних господарствах, де зараз тривають осінні польові роботи (зокрема, залучення до них студентів і набуття там ними практичних навичок), заходи щодо дотримання пожежної безпеки тощо.

     Про фінанси та міжнародну діяльність говорив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він спинився на стані справ оплати за навчання та проживання у гуртожитках, роботі госпрозрахункових підрозділів, проведенні тендерів і відповідних процедур. Що ж стосується міжнародної діяльності, то тут він виокремив необхідність поглиблення співпраці з Варшавським університетом наук про життя.

     Хід ремонтних робіт та підготовка до опалювального сезону були в центі уваги проректора з навчально-науково-виробничих питань Валерія Іщенка. Продовжуються всі роботи, розпочаті ще з весни. Вони завершаться навіть на тлі очікуваного підвищення цін, зокрема на газ. Пройшовшись по конкретних об’єктах, він зупинився коротко проілюстрував стан справу гуртожитках №№ 1, 2, 3, 8,10, у корпусах №№1, 2, 4 та інших.

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко найпершим завданням визначив готовність до зимового періоду, поцікавившись станом справ у головного енергетика Євгена Кулибаби та головного механіка Петра Виштака. Він запропонував присутнім на нараді деканам і керівникам підрозділів принагідно висловлювати свої скарги і пропозиції до господарників/ Очільник університету також зобов’язав Василя Шинкарука і Оксану Зазимко підготуватися до конференції по стану та якості розвитку вищої освіти в Україні. У зв’язку із закінченням фінансового року тримати руку на пульсі у цьому питанні. А також забезпечувати дієвий контроль за науковими проектами, поданими до МОН. Не забуваймо і про профорієнтаційну роботу (кожен факультет чи ННІ повинен мати опорний коледж чи школу), підготовчі курси, проведення університетських олімпіад для вступників. І обов’язково необхідно активізуватися у електронних і соціальних мережах.

     На нараді розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook