ВИЇЗНЕ ЗАНЯТТЯ МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ ЯКІСТЬ, СТАНДАРТИЗАЦІЯ ТА СЕРТИФІКАЦІЯ З УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНЫСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ В УМОВАХ Cocа-Cola Beverages Ukraine Ltd

28 вересня 2018 року
07442, Київська обл., Броварський р-н, с. Велика Димерка, шосе Санкт-Петербурзьке, 51-й км

27 вересня 2018 р.  магістри першого року навчання спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з викладачем кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Юлією Сливою провели на базі провідного заводу з кращими світовими практиками виробництва харчових напоїв Cocа-Cola Beverages Ukraine Ltd виїзного заняття з дисципліни «Управління якістю та безпечністю сільськогосподарської продукції та виробництв» на тему «Європейське та національне законодавство у сфері якості і безпечності харчових продуктів та виробництв».

Метою виїзного заняття було ознайомити студентів з основними законодавчими, нормативно-правовими та нормативними документами за чинними як в Україні, так і з відповідними міжнародними та європейськими документами щодо гарантування безпечності харчових продуктів всіма операторами ринку.

Значення заняття полягає у формуванні знань та вмінь у студентів щодо практичного дотримання вимог законодавства щодо впровадження загальних гігієнічних вимог, процедур, заснованих на принципах НАССР та простежуваності в умовах харчових виробництв.

Головним завданням заняття було:

·    засвоїти основні вимоги Законів України та НД щодо якості і безпечності харчових продуктів на прикладі напоїв, асортименту компанії Кока-Кола;

·         визначити стадії формування якості та безпечності харчових продуктів при їх виробництві та фактори, які обумовлюють якість та безпечність;

·         ознайомити студентів із практичним досвідом гарантування безпечності харчових продуктівкеруючись законодавчими вимогами, сучасним станом технологій та кращими практиками;

·         вміти самостійно аналізувати складні виробничі ситуації та ідентифікувати небезпечні фактори, приймати й обґрунтовувати ефективні рішення у сфері управління виробництвом.

The Coca-Cola Company — американська харчова компанія, найбільший у світі виробник і постачальник концентратів, сиропів і безалкогольних напоїв. Найвідомішим продуктом компанії є напій Coca-Cola. Штаб-квартира — в столиці штату Джорджія — Атланті.

Компанія продає концентрати, сиропи і напої у 193 країнах. Концентрати і сиропи продаються компаніям, що безпосередньо виготовляють напої.

У 2007 році продажі концентратів і сиропів під маркою «Coca-Cola» (і її варіацій) склали приблизно 53% в загальному об'ємі виручки.

Компанії належить 5 із 6 найбільш продаваних світових брендів безалкогольних напоїв — Coca-ColaDiet CokeFantaSchweppes і Sprite.

Основною сировиною для компанії є харчові і нехарчові підсолоджувачі. Використовувані харчові підсолоджувачі в США — це фруктозний кукурудзяний сироп, поза межами США — сахароза. Основні нехарчові підсолоджувачі —аспартамсахарин тощо.

Український філіал компанії Coca-Cola Hellenic Bottling Company називається Cocа-Cola Beverages Ukraine Ltd, штаб-квартира і виробничі потужності знаходяться в смт. Велика Димерка Київської області. Перше представнидство в Україні було відкрито в 1992 році. Окрім дочірньої компанії з виробництва, в Україні незалежно функціонує ТОВ «Кока-Кола Україна Лімітед», що займається просуванням бренду та контролює якість продукту.

Магістрами було проаналізовано виробничі майданчики, складські приміщення, майданчики з виробництва ПЕТ пляшок, щодо можливих небезпечних чинників для безпечності харчових продуктів. Визначено ступінь відповідності законодавству України щодо безпечності харчових продуктів, щодо надання інформації споживачам, маркування тощо.

Слід зазначити, що на заводі компанії впроваджена інтегрована система управління, яка включає такі об’єкти: якість, безпечність харчових продуктів, екологічна складова, охорона праці та управління енергоресурсами та енергозатратами.

В результаті магістри отримали завдання: керуючись сучасним станом законодавчої та нормативної бази, кращими практиками та інноваційними технологіями компанії Cocа-Cola Beverages Ukraine Ltdзастосувати метод оцінювання небезпечних факторів та представити результати на наступних практичних заняттях.

Після заняття студенти мали чудову нагоду ознайомитись з історією торгової марки та заводу в Україні, скуштувати напої та отримали невеликі, але приємні подарунки.

Юлія Слива,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook