Питання безпеки в центрі уваги керівництва університету та відокремлених підрозділів

26 вересня 2018 року

      26 вересня відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених підрозділів.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності дотримання вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, продовжувати роботу по підвищенню якості навчання з питань безпеки життєдіяльності, по здійсненню профілактичних заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій, звернув увагу директорів на ряд викликів, що можуть виникнутиу наступному році з питань фінансування тощо.

     Потім перейшли до розгляду питань порядку денного. Про результати перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів і нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки при експлуатації будівель відокремлених підрозділів університету доповів начальник відділу пожежної безпеки Володимир Матросов зазначив, що всі відокремлені підрозділи у цілому дотримуються вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки при експлуатації будівель, охарактеризував досягнення закладів у цих питаннях, акцентував увагу на окремих недоліках і надав практичні поради керівникам по окремим питанням техногенної та пожежної безпеки. А саме: укласти угоди на проведення розрахунків вартості встановлення пожежної сигналізації, як це зроблено в Ніжинському агротехнічному коледжі; опрацювати систему оповіщення студентів у разі виникнення надзвичайних ситуацій, за зразком Боярського коледжу екології та природних ресурсів; укомплектувати приміщення вогнегасниками згідно розроблених нормативів тощо. За результатами перевірки усі заклади мають розробити плани щодо усунення виявлених недоліків та надати їх до університету.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша підкреслив, що всі відокремлені підрозділи дотримуються вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, але зауважив, що проведення профілактичних заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій потребує подальшого покращення, адже від чіткості дій може залишити життя та здоров’я студентів і працівників закладів. Також Сергій Миколайович запропонував провести на базі одного з відокремлених підрозділів навчання з інженерами з охорони праці.

     Директори ВП НБіП України Володимир Альохін та Сергій Михайлов ознайомили з деталями проведення семінару «Реалії та перспективи функціонування закладів вищої освіти в контексті нових вимог Закону України «Про освіту» (з досвіду роботи ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» та «Ірпінський економічний коледж»), який відбудеться 27-29.09.2018 року для керівників відокремлених підрозділів Національного університете біоресурсів та природокористування України.


Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook