Доцент кафедри філософії А.В. Кудін взяв участь у 58-й сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності в Женеві

25 вересня 2018 року

 24 вересня 2018 року в м. Женева, Швейцарська Конфедерація, розпочалася 58-а сесія Генеральної Асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). Участь у заході взяла українська делегація на чолі з заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчуком та Генеральним директором "Український інститут інтелектуальної власності "Укрпатент", доцентом кафедри філософії Андрієм В'ячеславовичем Кудіним.

До роботи в засіданнях, які триватимуть до 2 жовтня 2018 року, долучаться представники кожної зі 191 держави-члена ВОІВ. Це 1189 зареєстрованих делегатів, cеред яких 14 міністрів, представники 42 міжнародних організацій та 80 недержавних організацій. Учасники розглянуть 40 питань порядку денного та опрацюють понад 300 документів. Рішення, прийняті делегатами від держав-членів ВОІВ, будуть спрямовані на розвиток глобальної системи інтелектуальної власності, формування майбутнього інноваційної діяльності. Представництво України як повноправного члена ВОІВ надає можливість бути серед інших держав повноправним суб’єктом регулювання діяльності останньої й більш ефективно реалізовувати державну політику з ІВ.

У програмі роботи української делегації на Генеральній Асамблеї ВОІВ – низка двосторонніх зустрічей, мета яких – підписання меморандумів про взаєморозуміння та планів дій з виконання зазначених меморандумів з представниками патентних відомств країн-партнерів. Також українська делегація проведе зустріч з Генеральним Директором ВОІВ Френсісом Гаррі.

Під час засідань Генеральної Асамблеї будуть обговорені норми, які лежать в основі прав ІВ й відіграють дедалі більшу роль у світовій комерційній діяльності та торгівлі. Нормативні питання, які стануть предметом розгляду учасників заходу, стосуються всіх основних аспектів прав ІВ та майбутнього авторського права й суміжних прав, патентів, знаків для товарів і послуг, промислових зразків, зазначень походження товарів. Також на порядку денному питання проведення дипломатичної конференції для прийняття Угоди щодо законів про зразки, і переговори на тему взаємозв’язків ІВ та генетичних ресурсів, традиційних знань та фольклору. Делегати з-поміж іншого проаналізують функціонування міжнародної патентної системи, міжнародної системи знаків для товарів і послуг, міжнародної системи зразків, міжнародної системи найменувань місць походження і Центру з арбітражу та посередництва та розглянуть подальші напрями їх роботи.

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook