Школа молодого педагога: майданчик для особистісного та професійного росту і розвитку

7 вересня 2018 року

     6 вересня 2018 року в університеті пройшов науково-методичний семінар для молодих науково-педагогічних працівників ННІ та факультетів, педагогічний стаж яких не перевищує трьох років.

     Гуманітарно-педагогічний факультет проводить цю своєрідну школу молодого педагога вже кілька років поспіль. І хоча контингент її учасників задекларований як викладачі, стаж роботи яких складає не більше трьох років, її двері відкриті для всіх бажаючих, сказав декан Василь Шинкарук.

   Планується проводити такі семінари не тільки на початку року, а щотри місяці. Крім того, заплановані секційні засідання, які відбуватимуться на споріднених факультетах, як то інженерні, біологічні тощо. Для кращої ефективності проводитимуться вони у формі майстер-класів від кращих педагогів країни.
     Особливостям організації освітнього процесу у 2018/2019 н.р. присвятила свій виступ начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх. Зокрема освітнім програмам – поняттю, яке тісно увійшло у життя університету. Щоб цього року видати дипломи магістрам за освітніми програмами університет має підготувати акредитаційні справи по кожній з них. Це колосальна робота для всього колективу.

 

     Крім іншого, Лариса Кліх повідомила, що для ознайомлення зі станом підготовки нового студентського поповнення найближчим часом будуть проведені зрізи знань. За їхніми результатами для першокурсників, які мають певні прогалини у професійно орієнтованих дисциплінах, запрацюють безкоштовні навчальні курси.
     Вона також ознайомила молодих колег з усією нормативною документацією, пояснила особливості роботи з нею та відповіла на всі питання.
     Взагалі формат роботи «запитання-відповідь», який забезпечує живий діалог, – це стиль школи молодого педагога. Так само, як і майстер-класи, які сьогодні стосувалися психологічних особливостей професійного вигорання педагога (профілактика, попередження, діагностика), методики проведення лекційно-семінарських занять, темою тренінгу став особистісний вплив в освітньому процесі. А завершило програму обговорення формування здорового способу життя засобами виховуючого навчання.

    Сподіваємося, кожен молодий викладач, який завітав сьогодні на семінар, взяв щось нове для свого особистісного та професійного росту і розвитку. І незабаром втілить свої задумки в аудиторіях.

Ірина Білоус

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook