Розширене засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів: здобутки і чотири завдання на новий навчальний рік

31 серпня 2018, 1:05

      Сьогодні відбулося розширене засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів, головним питанням якого було обговорення результатів діяльності колективу за 2017/2018 навчальний рік та планів на майбутній рік. За словами декана факультету ВадимаКондратюка, та судячи із тих результатів, про які він говорив, факультет не просто розвивається, а є одним із кращих на теренах України та лідером у підготовці фахівців для АПК. За рахунок важкої щоденної профорієнтаційної роботи викладачів факультет увійшов у трійку лідерів в університеті за набором студентів в цьому році зарахувавши 329 студентів (в т.ч. 104 контрактники). Ще одним важливим результатом роботи факультету є поліпшення матеріально-технічної бази: лабораторій, стайні, гуртожитку – всього не перелічити. І це не якісь косметичні чи поверхневі роботи. Рівень приміщень відповідає сучасним європейським аудиторіям. І це в умовах кризи та з мінімальним залученням державних коштів. Щодо лабораторій, то їх кількість не змінилася, але абсолютно всі вони задіяні в навчальному процесі та суттєво покращується їхнє оснащення відповідно до існуючих вимог.

     Суттєвим доробком стало збільшення кількості атестованих ЕНК до 62%. Всі працівники факультету одразу ж отримали завдання завершити роботу до кінця календарного року. 
     А завдяки проведенню на високому рівні всеукраїнських студентських олімпіад за двома спеціальностями, що на факультеті, два роки поспіль і в цьому теж, НУБіП знову прийматиме учасників обох олімпіад. А щодо результатів участі у них і успіхів студентів, то тут факультет тваринництва та водних біоресурсів – лідер. Досягнення студенти мають і на конкурсах наукових робіт. А в університетському рейтингу спортивно-масових заходів факультет з 14 місця тепер на сьомому.

     Говорячи про науку на факультеті, то тут виконуються і державні тематики, і господоговірні, і ініціативні. Хоча термін деяких вже завершується. Натомість отримано грант у співпраці з іншими зарубіжними партнерами, обсяг фінансування якого близько 1 мільйона євро. Його керівник – професор факультету Андрій Гетя. Однак кафедрам треба звернути увагу на діяльність госпрозрахункових підрозділів, заохочувати до навчання в аспірантурі та докторантурі та стимулювати здобувачів до вчасних захистів дисертацій.

     Мова йшла і про міжнародну діяльність, де факультет теж «не пасе задніх». Але позиція керівництва факультету така: від кожного міжнародного заходу має бути користь для кафедри, факультету.

     Вадим Кондратюк закцентував також на необхідності проведення більш інтенсивної профорієнтаційної роботи у наступному році, хоча факультет є лідером по набору студентів у 2018 році. Так, кожен викладач прозвітує найближчим часом про проведену профорієнтаційну роботу. Але вже зрозуміло: потрібно змінювати підходи та стимулювати тих, хто до цієї надважливої задачі ставиться зверхньо.
     Анонімне опитування випускників свідчить про високий рівень викладання фахових дисциплін на факультеті. Ще однією приємністю є те, що середній рейтинг викладачів факультету зріс із 1,57 до 1,94. А це – третє місце по університету.

     Що ж стосується основних завдань для колективу факультету, крім вже перелічених, Вадим Кондратюк виокремив такі: нарощування контингенту студентів, продовження створення сильної матеріальної бази, поліпшення освітнього процесу, завершення реконструкція лабораторії конярства та створення декількох лабораторій.

     Участь в обговоренні звіту взяли професор Ігор Гончаренко та доценти Володимир АфанасенкоНаталія БогдановаСергій ОсадчийІгор Ільчук і Микола Маценко. Вони позитивно оцінили роботу колективу і запропонували схвалити звіт.
     Таку ж оцінку роботу колективу дав керівник прес-служби, помічник ректора Денис Рудень. Він привітав усіх з початком нового навчального року і принагідно запросив усіх на святкування Дня знань 1 вересня.

     Потому вчена рада розглянула питання друку навчально-методичних видань та підтримала інші клопотання кафедр.

Людмила Зламанюк,
секретар вченої ради 
факультету тваринництва та водних біоресурсів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook