Виїзне заняття з технології виробництва молока та м’яса в ТОВ «Українська молочна компанія»

30 серпня 2018, 23:47

   Важливою складовою у підготовці фахівців у НУБіП України є практичне навчання. Науково-педагогічні працівники факультету тваринництва та водних біоресурсів забезпечують проведення навчальних та виробничих практик у кращих господарствах України.

    Так, під керівництвом викладачів кафедри технологій виробництва молока та м'яса професора А.М. Угнівенка та доцента М.І. Маценка під час навчальної практики з технологій виробництва молока та м'яса із студентами 1 групи 2 курсу та 2 групи І року (СТ) навчання проведене виїзне заняття в найбільшій в Європі молочній фермі ТОВ «Українська молочна компанія». У ній утримують 3700 дійних корів голштинської породи і щодня одержують близько 100 тонн високоякісного молока екстра-класу, що відповідає вимогам Світової організації торгівлі. У 2017 р. на корову одержано 9600 кг молока. ТОВ «Українська молочна компанія» також є племінним заводом з розведення великої рогатої худоби голштинської породи.

     Згурівська філія ТОВ «Українська молочна компанія» знаходиться в с. Великий Крупіль Згурівського району Київської області.

   ТОВ «Українська молочна компанія» має статус спеціальної сировинної зони для дитячого харчування. Молоко виробництва товариства за показниками значно перевершує стандарти якості, визначені для України та відповідає стандартам ЄС. Зараз підприємство входить у ТОП-5 виробників молока в державі. У 2016 р. ТОВ «Українська молочна компанія» на східноєвропейському молочному конгресі визнана лідером у розвитку молочного скотарства України.

  Студенти ознайомилися із заготівлею та зберіганням кормів у господарстві. Для годівлі тварин використовують в основному корми власного виробництва (силос, сінаж, сіно, солома, зерно), а також закуповують шрот, сухий жом та мінерально-вітамінні домішки. Годівлю тварин забезпечують за допомогою кормозмішувачів-роздавачів шведського виробництва, застосовують однотипну годівлю з кормових столів. Утримання корів безприв’язне, боксове.

   Студенти були присутні на обідньому доїнні, де використовують устаткування відомого виробника «Де-Лаваль» - доїльний зал «Каскад» на 72 місця. Таких залів в господарстві два.

   Теоретичні заняття з технологій виробництва молока та м'яса провела директор з тваринництва, керівник Згурівської філії Іваноглу Лілія Анатоліївна.

    Проведення таких виїзних занять у найкращих господарствах України підвищує інтерес студентів до обраної спеціальності. Вони одержують також певні практичні навики виробництва продукції тваринництва, що сприяє підвищенню якості спеціалістів, яких готують в НУБіП України.

Доцент кафедри технологій

виробництва молока

та м’яса

М.І. Маценко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook