Викладачі гуманітарно-педагогічного факультету долучаються до проведення «Року французької мови» в Україні

20 серпня 2018, 9:36

     За ініціативою міністра закордонних справ України Павла Клімкіна і підтримці Міністерства освіти і науки в Україні з вересня розпочнеться «Рік французької мови».

     Ця символічна подія має на меті популяризацію французької мови шляхом проведення різноманітних заходів та проектів, що будуть здійснюватися на всій території України.
     Уже влітку Аташе з наукових та університетських зв’язків посольства Франції в Україні пан Сільвен Ріголле, Радник з питань культури та співробітництва, директор Французького інституту в Україні пані Анн Дюрюфле та керівник освітньої агенції Campus France пані Алікс де Гассар провели інформаційні дні та науково-практичний семінар для представників Espace Campus France Ukraine і викладачів французької мови з метою популяризації вивчення французької мови, організації спільних проектів, можливостей стажування у французьких ВНЗ та подальшого використання іноземної мови у професійній діяльності. Участь у цьому семінарі брала старший викладач кафедри іноземної філології і перекладу Наталія Рудницька.

     Маючи давні партнерські зв’язки з франкомовними організаціями, гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України також долучається до цієї масштабної події. Кафедра іноземної філології і перекладу планує провести низку науково-практичних семінарів і тематичних зустрічей, присвячених вивченню французької мови і знайомству з культурою Франції. Так, викладачі кафедри у співпраці з представниками посольства Франції в Україні й освітньої організації Campus France Ukraine вже сьогодні працюють над підготовкою науково-практичного семінару «Франкомовна міжкультурна комунікація: мова – культура – особистість», який відбудеться восени на базі НУБіП України.

    Запрошуємо всіх бажаючих активно долучатися до наших франкомовних заходів. Сподіваємося, що французька мова, багата культура і цікаві особистості не залишать Вас байдужими.

Наталія Рудницька,
старший викладач
кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook