Переможниця Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН Інна Товкун обирає НУБіП: мрію стати хорошим журналістом і принести користь своїй країні

19 липня 2018 року

Сьогоднішня наша абітурієнтка Інна Товкун з Перяслава, що на Київщині. Вона два роки обіймає посаду президента  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. А цього навчального року її обрали головою Міської Ради Дітей Переяслава - органу міського учнівського самоврядування. Дівчина мріє стати журналістом, започаткувати та реалізувати нові соціальні, патріотичні, екологічні, правові проекти для молоді. Інна переконана, що її професія дасть їй можливість ближче познайомитися і порівняти рівень життя, навчання, організацію дозвілля, вибір професії, ставлення до однолітків, родинні зв’язки  молоді України та інших країн.  


- Звідки Ви дізналися про НУБіП?

 
Вперше інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування я знайшла в інтернеті, коли ознайомлювалася з  переліком  вищих закладів освіти України. А після участі в конкурсі-захисті науково-дослідних робіт МАН, я отримала  запрошення на День відкритих дверей в НУБіП. Університет мені дуже сподобався: упорядкована територія, зручне розташування корпусів, є всі можливості для самореалізації.
 

- Чому Ви обрали саме спеціальність  «журналістика»?

 
Я легко знаходжу спільну мову з людьми, люблю подорожувати та дізнаватися нове. Тому вважаю, що мені буде дуже цікаво та комфортно навчатися  і працювати за спеціальністю «журналістика». 
 

- Чим Вас приваблює професія журналіста?

 
Професія журналіста дає можливість реалізувати себе в житті та має багато плюсів: зустрічі з цікавими людьми; удосконалення рідної мови та спілкування іноземними; подорожі різними куточками України та світу; доступ до нової інформації; можливість поширення правдивої інформації; залучення до діалогу різних верств населення; ініціювання та реалізація нових проектів.
 

- Якою Ви бачите місію журналіста в суспільстві?

 
Сьогодні ми не уявляємо наше життя без журналістів. Вони все частіше працюють задля покращення нашого життя. Журналіст – посередник між подіями, які відбуваються на нашій планеті, і народом, який прагне отримати цю інформацію.
 

- Яким має бути сучасний журналіст?

 
Сучасний журналіст є комунікабельною, чесною, відкритою і, головне, освіченою особистістю. Він володіє українською мовою, може писати тексти, брати і давати інтерв’ю, керувати аудиторією. Це людина, яка вміє працювати швидко, без затримки. Журналіст сучасності завжди готовий провести дискусію та відстояти власну точку зору. Але водночас він часто ризикує та потрапляє в небезпечні ситуації. Сьогодні, коли на сході України відбуваються такі тяжкі для всіх нас події, кожного журналіста, який працює в зоні АТО, можна впевнено вважати патріотом, відданим своїй справі.
 

- Які маєте досягнення?

 
У 10 класі почала навчатися в  Переяслав-Хмельницькому  міському відділенні  МАН  та  стала членом Київської  обласної  Малої академії наук учнівської молоді. У 2017 році  я посіла І місце на  міському  та ІІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту (секція «Українська література»). У 2018 році посіла І місце на міському та ІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН (секція «Журналістика»). У 2015 році з відзнакою закінчила навчання в дитячій музичній школі імені П. Сениці (клас фортепіано). Вісім років займаюся хореографією в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Отримала звання «інструктора». Наш колектив – постійний учасник  обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. У 2017-2018 рр. ми посіли ІІ місце в обласному фестивалі-конкурсі дитячих хореографічних колективів «Терпсихора запрошує…», І місце на всеукраїнському фестивалі мистецтв «Зоряна Брама», І місце на міжнародному фестивалі-конкурсі «Соняшник», ІІ місце на всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Україна – це ти!», І місце на всеукраїнському конкурсі танцю «Go Up Fest».
 

- Про що мрієте і де плануєте працювати у майбутньому?

 
Я мрію здобути вищу освіту і стати хорошим журналістом. Я не люблю давати пустих обіцянок і говорити високопарні слова, але я дійсно хочу своєю майбутньою професійною діяльністю принести користь своєму місту, своїй країні, хочу допомогти  молоді залишатися щасливими та затребуваними у своїй державі. 
 
Розмовляла доцент кафедри журналістики 
та мовної комунікації, доктор філологічних наук 
Тетяна Семашко 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook