Ректорат розглянув ситуацію з державним замовленням та подачею документів вступниками

16 липня 2018 року

 16 липня 2018 року. Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи чергове засідання ректорату, провів короткий аналіз ситуації з державним замовленням та подачею документів вступниками на освітні ступені бакалавра та магістра. Загальна картина з обсягами держзамовлення свідчить про невідповідність кількості виділених в цьому році місць чисельності випускників школи – згідно із Законом України «Про вищу освіту» їх повинно бути не менше 51%, а маємо на 15% менше. Також загрозливою є тенденція зі вступом дітей з сільської місцевості: на сьогодні лише кожен шостий бажаючий навчатися в НУБіП – з села. Ці теми, а також інші питання будуть обговорюватися на нараді в міністерстві освіти і науки.

 
Тему держзамовлення продовжив і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який дав характеристику розподілу місць до магістратури першій десятці університетів за рейтингом. НУБіП за попередніми даними має 58% до випуску бакалаврату, хоча за законодавством маємо право до 75%. Також попереднього тижня відбулися перевірки гуртожитків, за результатами якої винесені пропозиції щодо поліпшення діяльності кампусу, в тому числі і організаційні. Найближчим часом відбудеться нарада, де ще раз буде проведений ретельний аналіз стану підготовки гуртожитків до нового навчального року. У фокусі навчальної роботи – перевірка і ліквідація дубляжу дисциплін і окремих тем в навчальних планах і програмах.
 
 
Заступник голови профкому Іван Гаврилюк проінформував про відновлення електропостачання в СОТ «Академічний». Хоча роботи ще тривають.
 
На зауваження радника ректора Дмитра Войтюка керівнику відділу комплексної безпеки і охорони Василю Моісеєву та завідувачу кафедри фізичної підготовки дано доручення забезпечити безперешкодний доступ до університетського стадіону всім бажаючим, окрім трав’яного покриття футбольного поля.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко традиційно доповів про хід ремонтних робіт. Оновленням охоплені всі без виключення гуртожитки – готуються кімнати для першокурсників, облаштовуються дахи, фасади, утеплюються стіни, замінюються мережі тощо. За дорученням ректора в гуртожитках буде проведено повну дезінфекцію і дезінсекцію. Активно готуються до нового навчального року і в навчальних корпусах.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про рекомендацію до зарахування 11 іноземних студентів та підтвердження партнерами спільної участі в програмі ERASMUS+.
 
Перший проректор Ігор Ілліч зупинився державних закупівлях, зборів рожаю в навчально-дослідних господарствах і підготовці до вступу в аспірантуру. З метою більш ефективного провадження дослідів на полях НДГ була проведена відповідна нарада і вже почалося упорядкування і планування закріплених ділянок.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Ігорю Ібатулліну, відповідальному секретарю приймальної комісії Віктору Шевчуку – підтримувати ефективну роботу приймальної комісії. Ученому секретарю Оксані Барановській – готувати аналітичні матеріали до серпневого засідання вченої ради.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook