Селекціонери університету – виробничим підрозділам НУБіП

13 липня 2018 року

Кафедру генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського і Немішаївський агротехнічний коледж поєднують ділові стосунки: навчальний заклад цікавить, які культури і гібриди найбільш придатні для його грунтів, і в цьому розраховує на підтримку науковців університету, яку й отримує.

Зараз на тутешньому селекційному полі апробуються понад 4 тисячі гібридів різних груп стиглості вітчизняної і зарубіжної селекції, в т.ч. компанії «Маїс» з Синельникового, з яким співпрацює коледж.
 
 
 
 
 
Днями наші колеги з кафедри генетики, селекції і насінництва – завідувач Віталій Жемойда, доценти Олександр Сень і Олександр Макарчук разом зі спеціалістами агрономічної служби коледжу побували на полі, оцінили стан посівів кожному гібриду, дали рекомендації щодо їхнього подальшого вирощування та заключної оцінки. На одному з полів вирощуються 12 гібридів кукурудзи з підвищеною якістю силосної маси. Вони проходять випробування в коледжі та Агростанції для виявлення найбільш цінних, що дасть можливість виробництву підвищити надої молока ВРХ. На два з них – «Гідний» і «НУБІСел», оригінаторами яких є НУБіП, вже звернули вагу директор коледжу Володимир Альохін і завідувач лабораторії рослинництва Наталія Беренда.

Ірина Білоус
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook