Прийом в магістратуру, робота приймальної комісії та підготовка гуртожитків – у фокусі ректорату

9 липня 2018 року

9 липня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Цього тижня, як зазначив очільник університету, стартує основна подія – подача документів на вступ до бакалаврату. А поки триває ця процедура до магістратури. Маємо вже 1584 заяви, з них 734-оригінали, 110 випускників інших вишів виявили бажання вступати до НУБіП. За інформацією відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука традиційно популярними є спеціальності агробіологічного, інженерного, ветеринарного напрямів, а от тривогу викликають спеціальності соціальна робота, автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології, деревообробка. Ще є час для подачі документів і, запевнив він, матимемо конкурс на місця державного замовлення.

 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша акцентував увагу на проведенні тренінгів з англійської мови для вступників в магістратуру на правничі і економічні спеціальності, які пройдуть сьогодні і завтра. Цього тижня відбудеться нарада за участі деканів факультетів і директорів ННІ, на якій розглядатимуться результати соціологічного опитування випускників бакалаврату. Триває підготовка до Дня знань, загальної зустрічі випускників, школи першокурсника. 
 
Про ситуацію в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний» доповів заступник голови профкому Іван Гаврилюк. З вини морського порту відновлення електропостачання заблоковане. Питання енергозабезпечення табору ректор Станіслав Ніколаєнко підняв на рівні міністерства енергетики і вугільної промисловості і вже є певні результати, підрядник готовий до виконання робіт. Проте виникли недоречності і незадоволення з боку місцевого населення. Найближчим часом, запевнив Іван Гаврилюк, постійне забезпечення табору буде відновлено.
 
 
Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках. Деканати та дирекції повинні продовжити відповідну роботу зі студентами. 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про підготовку кампусу до нового навчального року та ремонтні роботи. Цього року значна увага приділена гуртожиткам: №1 – триває заміна електромереж, №2 та 9 – капремонт місць загального користування, №3 – облаштування підлоги, №6 – ремонт даху, в усіх без виключення гуртожитках ремонтуються кімнати для першокурсників, замінюються меблі, де є потреба. Також йдуть роботи і в навчальних корпусах.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на підготовці до другого етапу конкурсу наукових проектів. Від НУБіП відібрані проекти з найвищим балом, йде оформлення заявки. Також очікується старт збір ранніх зернових в навчально-дослідних господарствах.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати навчальні плани на наявність в дубляжу дисциплін, окремих тем, підготувати інформацію до наради за результатами соціологічного опитування студентів, розробити проект сценарію відзначення Дня знань та зустрічі з випускниками. Ігорю Ібатулліну – забезпечити приймальну комісію комп’ютерами, підготувати звернення щодо створення Центру тваринництва та оновлення стада в НДГ «Великоснітинське», організувати контроль за збором врожаю. Валерію Іщенку – провести аналіз ремонтних робіт на кожному об’єкті, оформити план-схему території університету, спільно з деканатами внести пропозиції щодо реконструкції площі біля навчального корпусу №11.
 
Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook