«Картопляна майстерня» від «Сінгенти» і кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

5 липня 2018 року

     Традиційно 5 липня на базі ТОВ «Біотех ЛТД» проходить міжнародний науково-практичний семінар «Картопляна майстерня» від компанії «Сінгента», присвячений живленню картоплі і управлінню стресами рослин. Знову ж таки традиційно, одним з основних його організаторів є кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна.

     «Біотех ЛТД» використовується колективом кафедри як своєрідний дослідний полігон, база проходження виробничої практики студентів агробіологічного факультету. Господарство – не з найбільших в Україні, але тут беруть не кількістю, а якістю. І найсучасніші технології, і штат працівників, значну частину якого складають випускники НУБіП, дозволяють це зробити. До речі, днями на базі цього ж господарства пройшов ще один аналогічний семінар за участю кількох провідних міжнародних компаній «АgriLab», «Євраліс», «Август» та інших, де теж працюють дуже багато наших випускників, в т.ч. і на керівних посадах.

     У польовій і лекційній частинах представники «Сінгенти» презентували нові продукти для захисту картоплі, безпеку роботи з пестицидами тощо. У класі «Біотех» були представлені сорти картоплі столової – випробувальний ракурс розмноження, технологічні виміри до вирощування для переробки на чіпси, система живлення та удобрення цієї культури тощо. Значне зацікавлення викликала робота дощувальних систем у технологіях вирощування картоплі на полях «Біотех ЛТД».

     Серед науковців, які займаються цією проблематикою і докладно представляли її, були завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Анатолій Бикін, випускник Володимир Левківський та інші. Серед часників семінару – і директор Інституту картоплярства НААН України Анатолій Бондарчук.

     З цим інститутом ми співпрацюємо з 2005 року, говорить Анатолій Бикін. І дуже задоволені результатами. Крім суто наукового співробітництва хочу підкреслити бажання наших партнерів приймати на практику і брати на роботу наших випускників.

     Ми виводимо сорти картоплі, які в промислових умовах апробуються на полях ТОВ «Біотех ЛТД», розповідає Анатолій Бондарчук. Зокрема, це сорти Скарбниця Тирас, Слов’янка та інші. Особливо вражає Солоха, бульби якої мають насичений фіолетовий колір.

     Ще один з численних учасників міжнародного семінару - директор ТОВ «Баланс-агро» Олександр Скрипка переконаний, що своїм успіхом у житті завдячує саме якості освіти, яку він отримав в НУБіП.

     І зараз у господарстві проходять практику одинадцять бакалаврів і три магістри агробіологічного факультету. Під керівництвом доцентів Ніни Бикіної, Надії Бордюжі, Олега Грищенка, Ірини Логінової вони проводять тут польові досліди, які в подальшому ляжуть в основу бакалаврських і магістерських випускних робіт.

Валентин Обрамбальський
Фото Ігоря Бордюжі

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook