Львів- місто, яке зачаровує з першого погляду

12 червня 2018 року
факультет землевпорядкування НУБіП України

        Після завершення екзаменаційної сесії ми вирішили зібратися та відпочити від нелегких студентських буднів та поїхати разом до культурної столиці нашої держави - міста Львова. Недовго думаючи ми придбали квитки та вирушили разом з куратором Людмилою Гунько у цю цікаву та незабутню подорож.

Знайомство з містом ми почали біля однією з найзнаменитіших історичних споруд міста - Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.  По праву його вважають одним з найкрасивіших у Європі.

Потім ми вирушили оглядати захоплюючу архітектуру Львова. Зокрема місто відоме своїми церквами, соборами та храмами.

В межах Старого міста оглянули Костел єзуїтів, – першу пам’ятку стилю бароко у Львові. Інтер’єр храму вражає своєю неповторністю: тут можна побачити монахів ордену “Товариства Ісуса”, чорний саркофаг, що оздоблений дивним символом, настінні розписи XVIII ст. та багато іншого.

Минаючи Музей зброї, проминули Руський квартал, де нашу увагу привернув комплекс Успенського собору (XVI-XVII ст.). Пам’ятники друкарю Івану Федоровичу та художнику Никифору Дровняку знаходяться поруч із Домініканським костелом, який також вразив своєю красою.

Після цього наша подорож не припинилася. Ми пішли до загадкових підземель Львова. Спустившись в підземелля домініканського монастиря, зможемо дізнатися – де в ХІІІ столітті знаходився палац князя Лева, чому багата і красива Галишка Острозька переховувалася у львівських монахів, як виглядали покарання в середньовічній Європі.

Потім відвідали стару львівську аптеку, в стінах котрої розміщено унікальний музей фармації. Зайдемо до залів, в яких міститься аптечний посуд, касові апарати, преси, лікарські препарати.

Наприкінці нашої подорожі ми не забули завітати до головної адміністративної будівлі Львова - Ратуші. Піднявшись на “львівський Біг-Бен” ми не могли намилуватися надзвичайним видом на місто.

За один день перебування у цьому прекрасному місті ми відвідали багато екскурсій, під час яких побачили його архітектурну красу. Крім того Львів – це “країна” солодощів, чорного та молочного, в плитках та гарячого шоколаду. Тому ми не оминули кафе, де скуштували смачний шоколад та справжню львівську каву.

  

Ця подорож подарувала нам незабутні враження та безсумнівно залишиться у нашій пам’яті назавжди.

 студенка 4 курсу,

Оксана Полтавець

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook