Ректорат спланував роботу на липень: вступна кампанія і підготовка до нового навчального року

26 червня 2018 року

     26 червня 2018 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада з планування роботи адміністрації університету на липень. На цей спекотний місяць припадають основні події, пов’язані зі вступом. Тому й головним завданням для кожного члену колективу університету є індивідуальна робота з вступниками, супроводження абітурієнтів до подачі заяв і складання іспитів. Демографічна ситуація, результати проведено зовнішнього незалежного оцінювання лише підсилюють тривогу і вимагають від нас максимальної віддачі протягом всієї вступної кампанії.

 

 

     Потому перейшли до заслуховування планів роботи служб і підрозділів. Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на ефективності реалізації програми енергозбереження. У літній відпустковий період потрібно максимально зменшити споживання електрики, вимкнувши всі побутові прилади на кафедрах, окрім технологічного обладнання. Необхідно завершити заміну ламп на енергозберігаючі в гуртожитках і навчальних корпусах, при доцільності встановити двозонні лічильники електроенергії. Перший проректор зупинився на організаційному забезпеченні діяльності приймальної комісії, строках збору врожаю в навчально-дослідних господарствах. Окремо він акцентував увагу на дотриманні академічної доброчесності науково-педагогічними працівниками: всі статті, які публікуються в університетських наукових виданнях, навчально-методична і наукова література будуть проходити перевірку на плагіат.

 

     Розгорнутий аналіз виконання договорів про навчання та проживання в гуртожитках, зокрема щодо сплати, представив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Керівникам структурних підрозділів доручено в найкоротші терміни виправити ситуацію і стимулювати боржників погасити заборгованості.

 

     Що ж до навчальної роботи, то начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх проінформувала про організацію навчальних практик для студентів, підготовку проекту навчального графіку, заплановану оптимізацію навчальних планів для вступників на базі молодшого спеціаліста тощо. Ретельна увага буде приділена готовності кафедр до нового навчального року.

 

 

     Учений секретар Оксана Барановська презентувала загальний план роботи на липень, який буде розміщено на офіційному сайті університету. З основних подій: 2 липня – виїзд курсантів на польові збори, 6 липня – день поля і випуск слухачів спільних з Університетом штату Пенсильванія курсів із харчової безпеки, а наступна нарада з планування пройде 1 серпня.

 

     Про графік роботи закладів харчування доповів начальник служби Богдан Дубас. У літній період функціонуватимуть їдальні в навчальних корпусах №1 та 10.

     Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко зупинився на ряді завдань. Перше – не збавляти темпи профорієнтації, залучати на навчання випускників шкіл, технікумів, коледжів і бакалаврів. Друге – підготувати до нового навчального року аудиторний і лабораторний фонд. Третє – організувати роботу студентських будівельних загонів з ремонтів у гуртожитках і корпусах. Четверте28 серпня відбудеться розширене засідання вченої ради, 30 – засідання вчених рад ННІ та факультетів, 31 – посвята в студенти, а День знань традиційно відзначатимемо 1 вересня. П’яте – приділити максимальну увагу ефективної організації діяльності приймальної комісії. Шосте – принципово, чесно, справедливо і професійно провести вступні іспити. Сьоме – виважено підійти до оптимізації мережі кафедр, широко обговоривши структурні зміни факультетів чи ННІ. Восьме – проаналізувати діяльність підрозділу і сформувати завдання для кожного члена колективу, зробити грунтовну доповідь на засіданні вченої ради факультету чи ННІ. Дев’яте – контролювати роботу спеціалізованих вчених рад. І десяте – в належному стані підтримувати закріплену територію.

 

 

     На нараді розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook