Проживання студентів у гуртожитку у полі зору керівництва факультету

19 червня 2018 року

Створення належних умов проживання для студентів має істотний вплив на якість освітнього процесу в цілому. У кожного з нас студентське життя асоціюється з цікавими і незабутніми лекціями, гучними веселими святами, напруженими сесіями, першими побаченнями, ну і звичайно ж, зі студентськими гуртожитками. Для багатьох студентів гуманітарно-педагогічного факультету, які проживають в гуртожитку № 6, гуртожиток – це невід’ємна частина студентського життя, свого роду міст у доросле самостійне життя окремо від батьків. Тож, створення належних умов проживання для студентів та підтримка позитивного мікроклімату в гуртожитку є життєвоважливими складовими виховного процесу.

На виконання розпорядження директора навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Ржевського Г.М. кожного тижня в гуртожитку № 6 здійснюються перевірки санітарного стану 63 кімнат, в яких проживають студенти гуманітарно-педагогічного факультету, вихователями Поліщуком О.С., Христюк С.Б., заступником коменданта Масаловичем Ю.С., представниками студентського активу. Фотографії демонструють процес перевірки, яка проводилася 18 червня 2018 року.

Необхідно констатувати про виконання переважною більшістю студентів Правил внутрішнього розпорядку НУБіП України в частині дотримання належного рівня санітарних норм проживання, проведення косметичних ремонтів для здачі кімнат. Разом з тим, активно ведеться підготовка до поселення студентів на 2018 – 2019 н.р., зокрема,  здійснюється ремонт кімнат для поселення дітей із малозабезпечених сімей та дітей-сиріт (кімнати 512, 528, 536).

Крім того, 14 червня 2018 року під керівництвом декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука відбулася чергова нарада щодо питань виховного процесу в гуртожитку № 6 за участі заступників декана Світлани Харченко та Ярослава Рудика, коменданта гуртожитку № 6 Галини Половко, заступника коменданта Юрія Масаловича, вихователів Олександра Поліщука та Світлани Христюк.

Основними темами порядку денного наради стали питання уніфікації, схвалення та дотримання процедури виселення студентів з гуртожитку в міжсесійний літній канікулярний період, підписання ордерів на виселення та обхідних листів,  формування студентського будівельного загону для проведення ремонтних робіт в гуртожитку, дбайливого поводження з наявним інвентарем гуртожитку, забезпечення безпечної експлуатації кімнат гуртожитків, дотримання правил внутрішнього розпорядку, здійснення стовідсоткової оплати за проживання в студентському гуртожитку за 2018–2019 н.р., а також заслухали студентів, які порушили правила проживання в гуртожитку  в частині дотримання режиму тиші після 23:00.

Підбиваючи підсумки, комісія з питань гуртожитку зазначила про імплементацію наступних кроків:

1) Ордер на виселення підписується в 1 примірнику і стосується всіх мешканців кімнати. Його підписує студент, який останнім залишає кімнату. За відсутності ордера на виселення всі мешканці кімнати не будуть поселені в гуртожиток в наступному 2018–2019 навчальному році.

2) Підготувати 5 резервних кімнат на поселення для дітей-сиріт і дітей із малозабезпечених сімей.

3) Студенти, які не здійснили оплату за проживання в гуртожитку в 2018–2019 н.р. у повному обсязі, не будуть внесені в наказ на поселення.

4) Сформувати будівельний загін з числа студентів, які бажають жити в гуртожитку в літній період (заява підписується на 1 місяць), для проведення ремонтних робіт в гуртожитку № 6.

5) Відмовити у проживанні в гуртожитку в літній період студентам, які порушували правила проживання в гуртожитку і мають зауваження та догани.

6) Вирішити питання вентиляційних каналів.

Підводячи підсумки, необхідно зазначити, що комплексний підхід щодо забезпечення комфортних умов проживання студентів в гуртожитку перебуває на контролі деканату гуманітарно-педагогічного факультету, адміністрації гуртожитку № 6 та вихователів, що сприяє ефективності функціонування гуртожитку та покращенню навчання студентів.

Світлана Христюк,
вихователь гуртожитку № 6

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook