Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2017 - 2018 н.р.

18 червня 2018 року
НУБіП України

ЗВІТ про роботу
студентського наукового гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція»  за 2017 - 2018 н.р.
кафедри глобальної економіки
Керівник гуртка:
старший викладач кафедри глобальної економіки
Богач Лариса Володимирівна
Старостa:
Литвиненко Наталія Анатоліївна

 

 

 Метою роботи гуртка є заохочення наукової діяльності студентів, підтримка та ініціювання самостійної наукової та навчально-дослідницької роботи студентів, набуття студентами досвіду організації та участі у науково-дослідній роботі, наукових дискусіях, конференціях, семінарах, круглих столах. Наукові дослідження наукового гуртка здійснюються виходячи із сучасних проблем формування глобального економічного простору та зорієнтовані на вивчення тенденцій розвитку сільського господарства як однієї з основних галузей економіки України.
 Гурток почав свою діяльність з 2014 року. За цей період усі студенти науковці виконували наукову роботу згідно отриманої наукової тематики. Засідання проводилось згідно графіку, з виступами студентів, обговоренням і дослідженням даної теми.
 Наукові дослідження наукового гуртка здійснюються виходячи із сучасних проблем формування глобального економічного простору та зорієнтовані на вивчення тенденцій розвитку сільського господарства як однієї з основних галузей економіки України.
 Робота гуртків проявляється в участі у щорічних міжнародних наукових конференціях студентів.
 Студенти даного гуртка систематично приймають участь у конференціях, виступають з доповідями на гуртках кафедри, конференціях, публікують наукові статті та тези у вітчизняних фахових виданнях. За результатами студентської наукової роботи студенти виборюють почесні грамоти, листи подяки.
15 вересня 2017 року члени гуртка разом з керівником Богач Л.В. взяли участь у Студентському дні поля, яке пройшло на базі інституту ім. Л. Погорілого у смт Дослідницьке на Київщині за підтримки Німецько-українського аграрного демонстраційного та навчального центру.
 Студенти оглянули більш ніж 30 різних демонстрацій техніки, серед яких випробування обприскувачів, обробіток ґрунту різними агрегатами, показ у робочих умовах великої кількості тракторної та зернозбиральної техніки. Все побачене і почуте, здобуті знання та навички студенти зможуть використати при написанні дипломних робіт.
 11 жовтня 2017 року для студентів членів гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція»відбулася оглядова екскурсія до Верховної Ради України. На згадку про захід студенти отримали пам’ятку майбутнього народного депутата України від керівника гуртка Богач Л.В.
 31 жовтня – 2 листопада 2017 року студенти, які навчаються за магістерською програмою «Прикладна економіка» і є членами гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» кафедри глобальної економіки НУБіП України, відвідали міжнародну виставку ефективних рішень для агробізнесу «АгроКомплекс 2017».
 Студенти мали змогу наглядно побачити нову агротехніку, випробувати засоби захисту рослин, скуштувати продукцію сільського господарства та інше. Враження і позитивні емоції ще довго будуть супроводжувати студентів, а знання, отримані на агровиставці, допомагатимуть їм у навчанні.
 1 грудня 2017 року відбулася 71-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України».
 Приймали участь у конференції:
1. Євтушенко Т.В. «Ринок матеріально-технічних ресурсів для сільськогосподарського виробництва»
2. Литвиненко Н.А. «Розвиток орендних земельних відносин в Україні»
3. Максименко О.А. «Інноваційно-інформаційне забезпечення»
4. Масуд А.Т. «Сучасні трансформації аграрного ринку в контексті забезпечення продовольчої безпеки України»
5. Ніколаєв Д.П. «Тренд сучасного розвитку комбікормів в Україні»
6. Сірий Є.В. «Новітні технології в сільському господарстві»
7.Яцун А.Г. «Функціонування спільної рибної політики в ЄС»
8.Білоус А.О. «Регулювання ринку свинини в Україні»
 Тези та участь у конференціях членів гуртка:
Масуд Абдульхамід Тахер
Публікація тез на тему: «Сучасний стан продовольчої безпеки України»
Пономаренко Галина Воломирівна
Ефективність державної підтримки сільського господарства
Сергієнко Юрій Андрійович
Публікація тез на тему: «Економічні засади розвитку інноваційних технологій в сільському господарстві України»
Євтушенко Тихін Вячеславович Публікація тез на тему: «Стан матеріально-технічних ресурсів в сільському господарстві України»
26 березня 2018 року на засіданні гуртка кафедри глобальної економіки «Глобалізація та європейська інтеграція» відбувся семінар на тему «Формування та функціонування Спільної рибної політики Європейського Союзу та шляхи її реалізації в Україні». Активну участь у круглому столі брали студенти магістратури, спеціальності «Прикладна економіка» Сергієнко Юрій Андрійович, Литвиненко Наталія Анатоліївна та Сірий Євгеній В’ячеславович та викладачі кафедри глобальної економіки.
27 квітня 2018 року члени гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» разом з старшим викладачем Богач Л.В. взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасна соціально-економічна система: парадигми, завдання і тенденції» з нагоди 120-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України, яка відбулася на базі Ніжинського агротехнічного інституту.
2 травня 2018 року викладачами та студентами організовано відвідування агроіндустріального холдингу ПАТ «Миронівський хлібопродукт» та на запрошення викладачів кафедри глобальної економіки була проведена зустріч представника підприємств Групи ПАТ «МХП» Григоренко Кристини з членами гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція», магістрами спеціальності 051 «Економіка» спеціалізації «Прикладна економіка» та аспірантами кафеди.

 Плани роботи гуртків на 2018 - 2019 н. р. 
• Участь у 72-й науково-практичній студентській конференції: «Перспективи соціально-економічного розвитку аграрного сектору України»
• Проведення засідання круглого столу на тему: « Внутрішні й зовнішні аспекти євроінтеграційної політики України»
• Відвідування виставок:
• XII Міжнародна агропромислова виставка «АГРОФОРУМ 2018», 10-13 листопада 2018 року
• Міжнародна виставка інноваційного агровиробництва та комплексного розвитку аграрного бізнесу «ІнтерАгро Комплекс» , 27-29 жовтня 2018 року
• Проведення тематичних семінарів циклу: «Державне управління та європейські інтеграційні процеси – ціннісні виміри»

Забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (https://nubip.edu.ua/node/24105)

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook