Факультет конструювання та дизайну НУБіП України прийняв Всеукраїнську олімпіаду з робототехніки серед школярів!!!

9 червня 2018, 16:57
м. Київ НУБіП України

 

 

 У технологічному центрі компанії КУН, що у п’ятому навчальному корпусі «ніде яблуку впасти». Тут на базі факультету конструювання та дизайну проходила перша всеукраїнська відкрита олімпіада з робототехніки "RoboDrive".

     В Україні проходять олімпіади з робототехніки, як правило комерційного характеру. А такого формату змагань в нашій державі ще не було!
     Олімпіада "RoboDrive" проходила у форматі міжнародних правил World Robot Olympiad. Тут немає заздалегіть відомого завдання. Ти дізнаєшся його на самій олімпіаді. Воно просте, але там тільки ти, твій конструктор і три години підготовки.
     Основну категорію олімпіади представляли змагання "Логістика", де треба скласти робота та навчити його рухатися вздовж ліній та переміщувати об'єкти. 
     Дві вікові ліги - молодша та старша:
молодша - діти 2005 року народження і молодші;
старша - діти 2000 року народження і молодші.
     Для новачків - підготовча категорія, яку представляє захоплююче сумо (бій роботів) - дистанційне та автономне.

     Організаторами олімпіади виступав центр технічної творчості НУБіП України під керівництвом асистента кафедри конструювання машин і обладнання, кандидата технічних наук Олександра Шевчука
     Координатор змагань - Констянтин Луньов, досвідчений педагог, під керівництвом якого учні вже відчули смак міжнародних перемог з робототехніки.
      Консультант правил змагань - Глеб Карней - тренер, організатор аналогічних змагань в Білорусії.
     У проведенні олімпіади та суддівстві брали участь тренери з робототехніки нашої країни та науково-педагогічні працівники і студенти університету.

     У конкурсних випробуваннях з виявлення юних геніїв робототехніки приймали участь 67 учасників з 21 навчального закладу України та Білорусії зокрема: Гельмязівська загальноосвітня школа, технічний ліцей "Ліга роботів", "Добровеличківське навчально-виховне об'єднання", Гімназія "Прем'єр", Ліцей 171 "Лідер", ЛССЗШ №81, СШ №57, школа №91, ТС "Винахідник", клуб робототехніки "Аксіома" з міста Києва, Чернігівської, Київської та Кіровоградської областей, "100 Балів", ТЛ «Ліга роботів» та Гомельський палац технічної творчості з Білорусії.

     І хоч перемогу святкували сильніші – ніхто не залишився поза увагою. Всі учасники змагань отримали сертифікати, а переможці цінні призи.

     Учасники, тренери та вболівальники вже з нетерпінням чекають "RoboDrive -2019".

Зіновій Ружило

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook