Пам'ять минулого

10 травня 2018, 8:36
 
Часто-густо трапляється так, що про значимі події в історії нашої держави, а, отже, в історії наших дідів-прадідів, ми згадуємо лише тоді, коли бачимо їх у календарі офіційних дат. Проте, вони завжди незримо присутні у нашому житті. Cтуденти першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та ННІ післядипломної освіти спеціальності «Туризм» відвідали Національний музей «Меморіал жертв голодомору». 
 
До їхньої уваги була запропонована лекція на тему: «Голодомор: свідчення фактів», яку прочитала Яна Бедик – старший науковий співробітник науково-експозиційного відділу музею «Меморіал жертв голодомору».  
 
Зустріч пройшла у формі діалогу, в ході якого було розкрито ознаки геноциду і з’ясовано, що події в Україні 30-х років минулого століття підпадають під ці ознаки. 
 
Також слухачі лекції разом із лектором проаналізували офіційні документи тієї епохи та переглянули відеоряд свідчень-спогадів очевидців. Начебто багато сказано, написано й почуто про жахливу сторінку нашого минулого, але кожен раз переживаєш цей біль знову і не можеш збагнути: Як? Чому? За що? Незважаючи на багатий інформативний матеріал та жваву дискусію, яка виникла, питання все ж залишаються. 
 
 
 
Після лекції студенти мали змогу відвідати експозицію музею.
 
Людмила Лановюк,
доцент кафедри історії і політології 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook