Вшанування ювіляра!

21 травня 2018 року

19.05.2018 року виповнилося 90 років професору кафедри підприємництва та організації агробізнесу Зрібняку Леоніду Яковичу.

В далекому 1947 році Леонід Якович пов’язав своє життя з університетом як студент. Вступивши до Київського сільськогосподарського інституту, який закінчив з відзнакою в 1952 р.
В 1952-1953 рр. працював на посаді старшого агронома Білопільського радгоспу Сумської області.
З 1953 р. по 1956 р. - аспірант кафедри організації сільськогосподарського виробництва Української сільськогосподарської академії. В 1958 р. захистив кандидатську дисертацію.
В 1956-1960 рр. - асистент кафедри організації сільськогосподарського виробництва УСГА, а з 1960 р.- доцент цієї ж кафедри.
В період 1974-1978 рр. - виконуючий обов’язки завідувача кафедри організації сільськогосподарського виробництва.
З 1993 р. - професор кафедри організації сільськогосподарського виробництва (нині - кафедра організації агробізнесу) Національного аграрного університету.

 

За період роботи в Національному аграрному університеті проявив себе як висококваліфікований фахівець - науковий працівник і педагог. Він є автором біля 150 наукових і навчально-методичних праць, в тому числі 30 підручників і навчальних посібників з організації і планування сільськогосподарського виробництва. Ним було вперше створено курс “Планування сільськогосподарського виробництва” та підготовлено одноособово і видано в м. Москві Навчальний посібник з цієї дисципліни, який використовувався в навчальних закладах усіх республік СРСР.
В 1999-2000 рр. вперше в Україні в співавторстві та за його редакцією видано підручники з дисципліни “Організація і планування сільськогосподарського виробництва” в ринкових умовах господарювання для студентів економічних спеціальностей аграрних вузів I, II, III, IV рівнів акредитації.
Постійно співпрацював з ученими аграрних вузів Російської федерації (Московська сільськогосподарська академія, Санкт-Петербургський аграрний університет та ін.)
В результаті обміну досвідом науково-педагогічної діяльності ряд навчальних посібників видано в Росії (м. Москва) одноособово, а також у співавторстві з ученими названих вузів.
Основний напрям науково-дослідної роботи - теоретичні основи і практика розвитку різних форм господарювання в аграрній сфері АПК .
Підготував більше 250 дипломників, які закінчили економічний факультет НАУ. Багато років приймав участь в підготовці студентів з зарубіжних країн (КНР, КНДР, Польщі, Румунія, Куба
Керував науково-дослідною роботою 8 аспірантів, у тому числі з зарубіжних країн (Сирійська Арабська Республіка, Бангладеш), які успішно захистили кандидатські дисертації.
Працював шановний Леонід Якович на кафедрі 60 років вийшовши на заслужений відпочинок у 2016 р.

Привітати шановного ювіляра завітали проректор з навчальної і виховної роботи академік Кваша С.М., декан економічного факультету професор Діброва А.Д. Усі вони його колишні студенти.

Бажаємо шановному ювіляру міцного здоров’я та многая літа!
 

Руслан Любар
доцент кафедри підприємництва та організації агробізнесу
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook