Зустріч кафедри автоматики та робототехнічних систем із представником Міністерства освіти і науки України

21 травня 2018 року

    На кафедру автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка (далі АРС) було запрошено працівника департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України Олександра Володимировича Тішуру з метою ознайомлення з напрямами наукової діяльності кафедри, її матеріально-технічним забезпеченням, кадровим потенціалом, співпрацею з агробіологами (наукові дослідження кафедри пов’язані з автоматизацією складних біотехнічних об’єктів – споруд закритого грунту, пташників, біогазових комплексів, дистанційною діагностикою рослинних насаджень, тощо).

 

   Гостю були продемонстровані наукова проблемна лабораторія, оснащена фітотроном, здатним моделювати природні умови вирощування рослин, біогазову установку для аналізу здатності рослинної сировини генерувати метан, коптери з різноманітними сенсорами та програмним забезпеченням для дистанційного аналізу станів рослинних насаджень (до речі, їх використання допомогло оперативно провести енергоаудит корпусів університету), телекомунікаційну систему для аналізу якості функціонування сучасних технічних засобів і мереж передачі інформації. Усе зазначене функціонує завдяки використанню комп’ютерно-інтегрованих систем автоматизації, побудованих на використанні інтелектуальних алгоритмів обробки інформації.

 

  Результати наукових досліджень були втілені і в навчальні лабораторії: автоматизації технологічних процесів, комп’ютерно-інтегрованих систем, робототехніки, мікропрцесорної техніки, тощо. 

    В.О Тішуру познайомили з кафедрою агрохімії та якості продукції рослинництва імені О.І.Душечкіна, спіробітники котрої активно брали участь у проведенні наукових досліджень при виконанні кафедрою АРС наукового проекту щодо дистанційної оцінки станів рослинних насаджень. Доцент цієї кафедри Н.А.Пасічник продемонструвала спеціалізоване устаткування для досліджень грунтів та рослин, використання яких дало фахівцям з автоматизації створити оперативні автоматизовані системи прогнозу.

   Також В.О.Тішура завітав на факультет захисту рослин, біотехнології та екології, де був ознайомлений з сучасними лабораторіями для діагностики хвороб рослин. Завершилась зустріч екскурсією в ботанічний сад університету та на кафедру конярства і бджільництва.


 

Віталій Лисенко,

завідувач кафедри

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook