Участь викладачів кафедри біржової діяльності і торгівлі у міжнародній конференції ICTERI Information Technologies in Economic Research та 6-ому міжнародному воркшопі «Інформаційні технології в економічних дослідженнях»

18 травня 2018 року

     14-17 травня 2018 року на базі факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася ХIV Міжнародна науково-практична конференція «ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках: інтеграція, гармонізація та трансфер знань» (ICT in Education, Research, and Industrial Applications: Integration, Harmonization, and Knowledge Transfer (ICTERI). Серед співорганізаторів конференції – представники вищих навчальних закладів та ІТ-компаній з Австрії, Великобританії, Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Франції, Чехії, Швейцарії, Туреччини.


     ITER – щорічний міжнародний експертний семінар, що проводиться у межах конференції ICTERI та спеціалізується на новітніх розробках у сфері досліджень, використанні інформаційних та комунікаційних технологій в сфері бізнесу та освіти. Особлива увага приділяється сферам практичного викристання ІКТ в економічних дослідженнях.
    Конференція ICTERI упродовж останніх 14 років стала традиційним науково-практичним міжнародним заходом, що об’єднує учених, педагогів, практиків, розробників з різних континентів і країн світу, зацікавлених у поширенні й обміні досвідом у сфері інноваційних технологічних розробок і досягнень, впровадження й використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітній, науковій, економічні та промисловій галузях і залишається першим в Україні заходом такого високого рівня.
      Визначальною рисою проведення конференції, що робить її відкритою для учасників з різних куточків світу і розширення міжнародного партнерства, є її переведення з 2010 року в англомовний формат.
     Кращі доповіді учасників рекомендуються до друку у міжнародних виданнях CEUR-WS та Springer, що індексуються у наукометричних базах DBLPEI-CompendexMathematical ReviewsSCImagoScopus тощо.
     Цього року у межах роботи конференції відбулося 5 міжнародних воркшопів:
  1.  Part I: 6th International Workshop on Information Technologies in Economic Research (ITER 2018);
  2.  Part II: 3d International Workshop on Professional Retraining and Life-Long Learning, using ICT: Person-oriented Approach (3L-Person 2018);
  3.  Part III: 4th International Workshop on Theory of Reliability and Markov Model-ling for Information Technologies (TheRMIT 2018);
  4.  Part IV: 2nd International Workshop on Rigorous Methods in Software Engineering (RMSE 2018);
  5.  Part V: 1st International Workshop on Data Science EDUcation: Challenges, Opportunities and Trends (DSEDU 2018).
    Роль воркшопів такого рівня – забезпечити платформу для інтенсивного наукового обміну серед дослідників, зацікавлених у глибокому усвідомленні впливу інформаційних технологій на економічні дослідження у якості відправної точки для зустрічі економічного співтовариства.
     Для участі у роботі конференції було подано понад 200 доповідей, з яких після рецензування було прийнято до друку та внесено до програми 128. За авторством завідувача кафедрою біржової діяльності і торгівлі, д.е.н., професора Резнік Надії Петрівни та к.е.н., доцента кафедри Панкратової Любові Леонтіївни було прийнято до друку у міжнародне видання CEUR-WS, що індексується в DBLPScopus та Google Scholarстаттю «High-Frequency Trade as a component of Algorithmic Trading: market consequences».
    Під час роботи першого воркшопу «Інформаційні технології в економічних дослідженнях» було розглянуто й обговорено важливі тренди розвитку біржової електронної торгівлі. Резнік Н.П. у доповіді висвітлила використання моделі maker-taker, що спотворює природне призначення фондової біржі та викривлює ринкове ціноутворення. Тому біржова діяльність непомітно почала пристосовуватись до циклічності високочастотної торгівлі, що породила прошарки торговців, кожен з яких «виживає» за рахунок довгострокових інвесторів.
 
     На конференції також обговорювалися проблеми змішаного та дистанційного навчання з використанням перспективних ІКТ (хмарні технології, мобільні засоби і сервіси, мережні інфраструктури; електронні соціальні мережі, технології віртуального та перевернутого класу тощо);

   - проектування персоніфікованого освітнього середовища (особистісно орієнтований підхід, адаптивне навчання, хмароорієнтовані навчальні середовища, засоби мережної навчальної взаємодії тощо.

     Співробітники кафедри презентували доповіді за результатами своїх досліджень, продемонструвавши широкий спектр наукових інтересів та впевнене володіння англійською мовою.

Валентина Яворська,

 доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook