Засідання гуртка на тему «Хіміко-токсикологічні дослідження субстратів на якісне виявлення натрію хлориду»

2 квітня 2018 року

На засідання гуртка для обговорення була винесена тема «Натрію хлорид (кухонна сіль)». Після обговорення і дискусії по обраній темі, студенти відпрацювали лабораторні методи визначення натрію хлориду. За допомогу у підготовці практичної частини хочеться подякувати старшому лаборанту кафедри фармакології та токсикології Мірошниченко Любові Степанівні.

Натрію хлорид використовується як добавка до комбікорму при годівлі птиці, дрібної та великої рогатої худоби, свиней, підгодівлі дичини. Натрій, що входить до складу солі, є одним з основних мінералів, що повинен вживатися регулярно для нормального розвитку всіх організмів.
Дефіцит солі у тварин проявляється у втраті апетиту, зменшенні маси тіла, зниженню показників удою та погіршенню репродуктивної системи. Також ознакою нехватки солі можуть бути прояви різних хвороб, адже дефіцит нітратів суттєво знижує імунітет.
Загалом, сіль для тварин покращує травну систему, нормалізує обмін речовин, засвоєння корисних сполук, сприяє здоровому розвитку кістково-м'язової системи та росту хутра. А також є хорошим профілактичним засобом від багатьох захворювань у молодняку.
Для жуйних тварин та коней потрібно забезпечити вільний доступ до кам'яної солі, так званих лизунців. Тварини самі контролюватимуть потрібний їм рівень мінералів.
Надлишок кухонної солі у кормах викликає отруєння тварин усіх видів, але найбільш чутливими вважаються свині та птиця. Причиною їх отруєння частіше буває згодовування комбікорму для великої рогатої худоби, нерівномірне перемішування солі під час виготовлення комбікормів, сепарування за тривалого транспортування комбікормів насипом у вагонах або автотранспортом, згодовування солоної риби або м’ясопродуктів.



 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook