Генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький на лекції студентам факультету аграрного менеджменту розповів про стратегії стабільного розвитку аграрного сектора

9 травня 2018 року

      Факультет аграрного менеджменту продовжує традицію запрошувати відомих бізнесменів і урядовців, які дотичні до аграрного бізнесу. На цей раз до студентів завітав випускник НУБіП, генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Тарас Висоцький. Гість коротко презентував очолювану організацію і зазначив, що вона є головною в агропромисловому секторі країни, об'єднуючи понад 100 агрокомпаній і постачальників сільгоспресурсів.

     Лектор зазначив, що одним із найважливіших завдань сучасного землеробства України є стабілізація виробництва конкурентоспроможної аграрної продукції. Успішне вирішення цієї дуже важливої проблеми в значній мірі залежить від широкого впровадження у виробництво новітніх наукових розробок і досягнень.

     За цих умов особливого значення набуває розробка і широке впровадження в господарствах усіх форм власності науково обґрунтованих сучасних ресурсозберігаючих, економічно доцільних, ґрунтозахисних технологій вирощування культур.
     У зв’язку із цим колектив УКАБ на основі опитування представників господарств з усіх регіонів України розробив технологічні карти вирощування сільськогосподарських культур різного ресурсного забезпечення, які базуються на застосуванні новітніх досягнень науки і передового виробничого досвіду.

     Тарас Висоцький акцентував увагу присутніх на структурі цього дослідження, проаналізував основні статті витрат при виробництві, зупинився на питаннях маржинальності культур, вартості кредитів для товаровиробників та стратегіях розвитку аграрного сектору.

     Генеральний директор УКАБ відповів на запитання студентів про можливість проходження практики в підприємствах-членах асоціації. Основними вимогами до майбутніх спеціалістів були названі іноземна мова, бажання вчитись та розуміння специфіки діяльності.

     Декан Анатолій Остапчук подякував Тарасу Висоцькому за візит до рідного факультету, за інформацію, знання та досвід, а також побажав студентам успішної сесії та реалізації своїх задумів.

Ольга Костюк,
доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook