Лідер з виробництва лікарських засобів для тварин ТОВ "Бровафарма" зустрів студентів факультету ветеринарної медицини

8 травня 2018, 21:09

Нині ТОВ "Бровафарма" є одним з найбільших в Україні виробників засобів для захисту тварин. Працюючи на українському ринку з 1992 року, підприємство має нині репутацію надійного постачальника якісних ветеринарних препаратів як у нашій країні, так і в світі.  

Унікальна нагода побувати там та на власні очі пересвідчитися щодо високого рівня його діяльності випала 8 травня для студентів 6-ї групи 3 курсу під час навчальної практики з дисципліни «Ветеринарна фармакологія» під керівництвом доцента кафедри фармакології та токсикології  Ірини Деркач.

  

Напередодні ми проаналізували каталоги їхньої продукції протягом остнанніх років. Сьогодні у «портфелі» підприємства є понад 140 найменувань лікарських засобів для ветеринарії, а саме: антимікробні, протипаразитарні, вітамінно-мінеральні засоби, дезінфектанти, знеболюючі та протизапальні препарати, засоби для догляду за молочною залозою тощо.

Науковий консультант з  питань тваринництва, к вет. н., доцент  Віталій Ситнік розповів нам про історію та основні напрямки діяльності ТОВ «Бровафарма». Він зазначив, що нещодавно компанія святкувала своє 25-річчя та нині є лідером з виробництва ветеринарних препаратів в Україні. Збільшуючи обсяг і асортимент своєї продукції, виробленої відповідно до європейських стандартів GMP, компанія впевнено крокує у майбутнє, залишаючись кращою серед перших! 

 

Зростання реалізації продукції ТОВ «Бровафарма» в Україні забезпечує надійна мережа дистриб'юторів, заснована на довгострокових партнерських відносинах.

Наразі зростання експорту і освоєння нових ринків є ключовим завданням компанії. Більше третини продукції вже експортується у 18 країн світу (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Придністров'я, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, ОАЕ, Сінгапур, Сербія, Катар, Кувейт, Оман), а в інших державах завершуються реєстраційні процедури (Алжир, Єгипет, В'єтнам, Марокко, Камерун).

До того ж ТОВ «Бровафарма» постійно співпрацює з провідними українськими та зарубіжними науковими установами. У результаті спільних досліджень підготовлено і захищено близько 70 дисертацій, опубліковано понад 700 наукових робіт.

Наша екскурсія виробничими цехами та іншими приміщеннями підприємства на чолі Віталія Анатолійовича  та за допомогою співробітників підприємства підтвердила вищеокреслене.

Тут спроектовано і оснащено інноваційним обладнанням новий виробничий корпус, запущено новий цех з виробництва м'яких і твердих лікарських форм: лінії з випуску порошкових препаратів у пластиковій упаковці, багатошарових пакетах «триплекс», таблеток у блістерній упаковці, а також гелів, мазей і емульсій у тубах і шприцах-дозаторах. У цеху з виробництва рідких лікарських форм  за допомогою сучасних фармацевтичних технологій Bottelpack (ботлпак) використовується сучасна упаковка для рідких препаратів — поліетиленові ампули і флакони. Це гарантує високу якість, ефективність і безпеку лікарських засобів. Ділянки укомплектовані сучасним технологічним обладнанням, що забезпечує повний цикл виробництва: підготовку, приготування, змішування і фасування ветеринарних препаратів.

Ще одне нововведення компанії — виробництво препаратів у монодозах за допомогою компактного, високопродуктивного обладнання, також забезпечує повний замкнутий цикл: випуск тари, розлив, дозування препаратів і формування упаковок. У найближчих планах — завершення будівництва ще одного складу готової продукції, а також запуск нової науково-дослідницької контрольної лабораторії.

Серед останніх затребуваних новинок компанії — малотоксичний інсектоакарицид Цифлур, гепатопротекторний препарат Карсилін, багатокомпонентний дезінфектант ДезСан, краплі Цифлодекс, кормова добавка Нормотел.  Особлива увага приділяється розробкам, які забезпечують безпеку тваринницької продукції, зокрема, вітамінних комплексів (ЦЕДА-віт, ДАЕ-віт, Фос-Бевіт), препаратів, що не виводяться з молоком (антигельмінтик Трематозол, антибіотик Цефтіоклин), водорозчинних антигельмінтиків (Комбітрем емульсія, Трематозол емульсія, Рафензол емульсія та Бровермектин 2%) та екологічно безпечних дезінфектантів (Бровадез-плюс). Останнім часом ТОВ «Бровафарма»  також робить акцент на засобах для органічного тваринництва, серед яких продукти, що містять тільки хелатні сполуки (Мікростимулін) або природні компоненти (Апіхелс, Фітосепт, Ніжнодій, Узатимол).

Все це дозволяє підприємству регулярно розширювати асортимент і покращувати якість ветеринарних препаратів. Отже, ми переконалися, що серед конкурентних переваг ТОВ «Бровафарма» є: досвідчена команда професіоналів, прозорість і відкритість ведення бізнесу,  сертифікація продукції в системі управління якості ISO 9001-2015, впровадження у виробництво оригінальних наукових розробок, потужна сучасна сертифікована науково-контрольну лабораторія,  використання високоякісних інгредієнтів, стабільна цінова політика, гнучка система знижок і конкурентні ціни, комплекс захисту від фальсифікації і висока впізнаваність бренду «Бровафарма», реєстрація більшості вироблених препаратів у 17 країнах світу.

Дійсно, ТОВ «Бровафарма» дбає про здоров'я тварин на високому рівні, адже це і турбота про людей!

Окрему вдячність за унікальну нагоду побувати на підприємстві кафедра фармакології та токсикології висловлює засновнику підприємства, д.вет.н., проф. Андрію Березовському, науковому консультанту з  питань тваринництва, к.вет.н., доц. Віталію Ситніку та за організацію поїздки заступнику декана факультету ветеринарної медицини, к.вет.н., доц. Юрію Жуку.

Доцент кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. І.М. Деркач

    


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook