Стартувала навчальна практика з дисципліни «Ветеринарна фармакологія»

8 травня 2018 року

7 квітня стартувала навчальна практика для студентів 3-го курсу факультету ветеринарної медицини. Згідно відповідного графіка у студентів 6-ої групи вона розпочалася з дисципліни «Ветеринарна фармакологія» під керівництвом доцента кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. Ірини Михайлівни Деркач.
Дана навчальна практика передбачає закріплення теоретичних знань та практичних навичок щодо матеріалу з вивчення лікарських засобів для ветеринарної медицини, які вони отримали на лекційних та практичних заняттях та які є необхідними фахівцю ветеринарної медицини для практичної роботи згідно кваліфікаційної характеристики.
Отже, після проведення студентам керівником навчальної практики відповідного інструктажу з охорони праці першим робочим етапом стала робота над гербарієм та його захист.

Матеріальне забезпечення відповідно було наступне: лікарська рослинна сировина, атлас лікарських та отруйних рослин, стенд натуральних зразків лікарських рослин, довідники, інтернет-джерела. Хоча загальні вказівки до проведення гербаризації рослин студенти отримали ще на першому курсі свого навчання у НУБіП України, особливі труднощі у них були з латинею. Слід відзначити, що у гербаріях, підготовлених студентами, представлено екземпляри рослинно сировини майже з усіх регіонів України.

Під час захисту враховувалися також охайність оформлення роботи та виконання усіх вимог. Необхідні при цьому студентам знання фармакологічної дії лікарських рослин слугували і закріпленням вивченого протягом року матеріалу з ветеринарної фармакології, і частково підготовкою до іспиту з цієї дисципліни, який екзаменаційна сесія вже зовсім незабаром!
Наступним етапом була робота у підгрупах, кожна з яких отримала відповідні матеріали та завдання до виконання. Після опрацювання 5 доповідачів представляли різних сучасних українських виробників фармацевтичної продукції для ветеринарної медицини, акцентуючи увагу на загальній характеристиці підприємств та асортименті його продукції. Презентована інформація супроводжувалась відеоматеріалами, підготовленими І.М. Деркач. Переможці отримували відповідні бонуси до загального балу з практики.

Наступний відповідний об’єм необхідної практичної інформації студенти повинні одержати під час знайомства з діяльністю українських виробників лікарських засобів для тварин – цьогоріч з ТОВ «Бровафарма», одним із лідерів виробництва ветеринарних препаратів в Україні.


Доц. каф. фармакологіії та токсикології, к. вет. н. Ірина Деркач
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook