НУБіП відзначив День пам’яті та примирення і 73-у річницю Перемоги над фашизмом у Європі

8 травня 2018 року

     8 травня на меморіальному комплексі НУБіП під час мітингу-реквієму, присвяченого 73-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам'яті та примирення, Дню Перемоги, університетський колектив вшанував подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу у Другій світовій війні.

     Ознаменували початок заходу журлива композиція «Степом» у виконанні військового оркестру та покладання гірлянди і квітів до підніжжя пам’ятника.

     А після виконання Державного Гімну ректор університету Станіслав Ніколаєнко звернувся до ветеранів, викладачів, студентів, школярів та гостей, усіх, кому сьогоднішній день є близьким і рідним, болючим і пам’ятним, аби вшанувати тих, хто віддав свої життя заради наших.

 

 

     Наш народ, продовжив ректор, заплатив за перемогу у цій війні, що прокотилася вогняним валом, ціною більше шести мільйонів людських життів, ще більше ненароджених, зруйнованими селами і містами, які знову ж відбудували для нас наші діди і батьки. Брав у цьому участь і колектив нашого університету, який і зараз стоїть разом із державою, готує майбутніх фахівців для відродження економіки і миру. І таке завдання нам під силу. Підтверджують це здобутки наших вчених, успіхи студентської молоді та випускників на виробництві.
    Завжди стоять на сторожі незалежності України і випускники кафедри військової підготовки. Так, Устиму Голоднюку – студенту – посмертно присвоєне почесне звання Героя України.

     Добрим словом Станіслав Миколайович згадав і наших колег – колишніх фронтовиків, багато з яких уже немає з нами. Але присутні Василь Клюй та Анатолій Дьомін і сьогодні можуть ділитися з молоддю своїми бойовими звитягами та фронтовими буднями. Тож від імені усього університетського колективу ректор ще раз подякував їм за те, що зберегли нам державу.

     Хвилиною мовчання та під залпи автоматів присутні вшанували пам’ять всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни.

     Завжди пам’ятати, що наша Україна – це вільна незалежна держава і ми повинні її охороняти, закликала голова Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації Наталія Бондар.

     Своїми спогадами про лихі дні війни ділилися учасник параду Перемоги 1945 року Василь Клюй, професор кафедри будівництва, голова спілки воїнів-афганців Києва Микола Ярмоленко, воїн батальйону «Донбас», який пройшов Іловайський котел, випускник нашого університету Олександр Дейнега та неодноразовий гість кафедри військової підготовки, підполковник Ігор Москальов.

     Згадували і вшановували ветеранів музичними композиціями художні колективи кафедри культурології та учні Еколого-природничого ліцею № 116.

 

     Завершився мітинг життєстверджуючою піснею «Перемога».

Ольга Наконечна


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook