Гуртківці кафедри гідно представили наш університет на «Днях студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького»

7 травня 2018, 15:10

Студентське життя прекрасне не тільки своєю невпинною молодістю, а й барвистою різноманітністю подій. У славному місті Львові 25–26 квітня 2018 року стали справді святом науки і торжеством знань на Днях студентської науки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. Саме ці дні дали можливість студентській молоді виявити себе носіями найвищих університетських цінностей – Освіти та Науки.

Активну участь у роботі секції «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» взяли учасники гуртка «Фізіологія тварин» кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, які навчаються на І курсі факультету тваринництва та водних біоресурсів нашого університету.


Наших студентів гостинно зустріли організатори конференції

Керівниками секції були відомі вчені в галузі технології виробництва та переробки продукції тваринництва, завідувач кафедри технології виробництва молока і яловичини, д-р с.-г. наук, професор Шаловило С. Г.; завідувач кафедри технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин, д-р с.-г. наук, професор Ковальський Ю. В.; завідувач кафедри генетики та розведення тварин, канд. біол. наук, доцент Музика Л. І., а також студенти ЛНУВМіБТ ім. С. З. Ґжицького Андрух Л. П., Возняк М. А. та Ващук С. О.
Студентки Рудь М. В. та Бурлик Г. Р. під керівництвом д-ра с.-г. наук, професора Трокоза В. О. виголосили надзвичайно цікаві для присутніх доповіді «Характер взаємодії кортикальних і вегетативних механізмів регуляції фізіологічних функцій в організмі свиней» та «Динаміка кількості лейкоцитів у свиней різних типів вищої нервової діяльності», які ґрунтувалися на аналізі літературних даних і окремих дослідженнях, проведених власноруч.


Виступають Рудь М. В. та Звержинська К. О.
 

Студентки Звержинська К. О. та Тимченко В. Ф. (науковий керівник – канд. вет. наук, доцент Криворучко Д. І.) представили теоретичні дослідження на теми «Інтелектуальна поведінка тварин» та «До питання про теорію імунітету». Значний інтерес в учасників конференції викликала доповідь Кермач К. Ю. «Вміст загального холестеролу у крові корів різних типів вищої нервової діяльності». Ця наукова розвідка була виконана під орудою керівника гуртка «Фізіологія тварин», канд. вет. наук, доцента Журенко О. В.
Всі доповіді наших студентів викликали значний інтерес як у присутніх студентів, так і викладачів відомого Львівського вишу. Було задано цілий ряд запитань стосовно результатів наукових робіт та їх використання у тваринництві, на які наші доповідачі дали вичерпні відповіді. У ході наукової дискусії було відзначено надзвичайно високий рівень підготовки наших студентів, актуальність, теоретичне та практичне значення проведених ними досліджень.


З доповідями виступають Бурлик Г. Р. і Тимченко В. Ф.

Під час закриття конференції 26 квітня керівники секції та присутні підвели підсумки роботи. Наші студенти отримали іменні сертифікати та Почесні грамоти за підготовку і виголошення кращих доповідей.

 
Львівські наукові трофеї наших студентів

Дівчата мали можливість не тільки показати свої наукові дослідження, а й обмінятись досвідом із українськими та іноземними студентами. Учасникам конференції була запропонована і велика культурна програма. Наші студенти із задоволенням побували на екскурсії древнім і вічно молодим містом Лева, ознайомилися з його визначними місцями, пам’ятками історії та культури.

Під час прогулянки Львовом

Висловлюємо щиру подяку керівництву ЛНУВМіБТ ім. С. З. Ґжицького та організаторам конференції за можливість представити наші студентські наукові здобутки.

Професор Віктор Трокоз

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook