Участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Організація і методика аудиту» в Миколаївському національному аграрному університеті

5 травня 2018 року

25-27 квітня 2018 р. на базі обліково-фінансового факультету Миколаївського національного аграрного університету проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Організація і методика аудиту» серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. В творчому змаганні взяли участь представники закладів вищої освіти з різних регіонів України – загалом близько 150 студентів спеціальності «Облік і оподаткування». Економічний факультет НУБіП України представляли троє студентів-магістрів: Євгеній Гужва, Оксана Ковалевич та Василь Швець.

Олімпіада проходила поетапно і складалася із 3-х турів: І тур - представлення презентаційних матеріалів на запропоновану тему; ІІ тур - надання відповідей на тестові завдання у програмному забезпеченні LMS/Moodle; ІІІ тур – розв’язок завдання практичного характеру, створеного із використанням методу кейсів на реальних фактичних матеріалах діяльності суб’єкта господарювання. Перед учасниками були поставлені завдання дослідити запропоновані ситуації, визначити сутність проблем й запропонувати можливі рішення та обрати найоптимальніше з них. Необхідно зауважити, що тестові і практичні завдання вимагали знань практичної підготовки з аудиту, Міжнародних стандартів аудиту, контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, діючого Закону України «Про аудиторську діяльність» та Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» від 21.12.2017 р., № 2258-VIII (який набуде чинності лише з 01.10.2018 р.) та інших нормативних документів. Тобто в умовах реформаційних змін, що тривають у вітчизняній аудиторській діяльності, наші магістри намагались продемонструвати вибір оптимального вирішення завдання; використання останніх змін законодавчо-нормативної бази; творчий підхід до виконання поставлених завдань; володіння професійною термінологією; конкретність відповідей. Участь в олімпіаді, яка проводилась вперше з дисципліни «Організація і методика аудиту» та ще й умовах потужної конкуренції, як стверджують самі магістри, це неабиякий поштовх до професійного зростання та розвитку професійно-особистісних якостей, творчих здібностей, самовираження у майбутній професійній діяльності. Усі наші учасники олімпіади отримали сертифікати на проходження практики у 2018 році в міжнародній аудиторській та консалтинговій компанії «Kreston», а Оксана Ковалевич − спеціальний диплом «За найбільш інформативну презентацію».

Студенти-учасники Олімпіади вдячні Оргкомітетові за високий рівень організації, теплу зустріч, проведення різних культурно-масових заходів та екскурсії. Ми ж висловлюємо щиру вдячність Євгенію Гужві, Оксані Ковалевич та Василю Швецю за наполегливість і завзятість з побажаннями їм перемог та наукових звершень!

Наталія Кузик,
доцент кафедри обліку та оподаткування

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook